Dusmīgie putni pirmo reizi atdzīvojas kinoekrānos

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau šajā piektdienā, 13. maijā, pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvos ilgi gaidītais animācijas stāsts visai ģimenei «Dusmīgie putni. Filma» («The Angry Birds Movie»). Tas veidots pēc visā pasaulē kulta statusu ieguvušās virtuālās spēles «Angry Birds» motīviem un ir skatāms gan 2D, gan 3D formātā.

Krāsainais animācijas kino stāsts «Dusmīgie putni. Filma» kulta spēles faniem dod iespēju beidzot uzzināt, kas ir izraisījis dusmīgo putnu dusmīgumu, jo izrādās, ka sākotnēji tie visi laimīgi mita uz kādas idilliskas salas un izcēlās ar apbrīnojamu nosvērtību un piemīlību. Tiesa, kā jau dzīvē novērots, katrā komūnā ir dumpinieki. Uz harmonisko putnu apdzīvotās salas tādi ir depresīvais Reds, trauksmainais Čaks un neveiklais Bumba. Šo tipāžu atšķirīgais izskats, domāšana un rīcība atklāj aizraujošus putnu komūnas noslēpumus, kā arī ļauj uzzināt «Angry Birds» virtuālās spēles intriģējošākās leģendas izcelsmi, proti, to, kāpēc dusmīgie putni tik ļoti nemīl noslēpumainās zaļās cūkas.

Virtuālā spēle «Angry Birds» tiek dēvēta par Somijas veiksmes stāstu, jo to radīja somu kompānija «Rovio Entertainment». Sākotnēji «Angry Birds» tika izstrādāts «Apple» mobilo ierīču operētājsistēmai. Tas notika 2009. gada decembrī, un jau 2010. gada oktobrī šī aizraujošā spēle bija lejupielādēta vairāk nekā 12 miljonus reižu. Milzīgie starptautiskie panākumi somu uzņēmumu mudināja pielāgot spēli arī citiem uz skārienekrāna bāzētiem viedtālruņiem. Šobrīd virtuālā spēle «Angry Birds» visā pasaulē ir lejupielādēta vairāk nekā miljardu reižu.

Populārās spēles autori vienmēr ir stingri kontrolējuši savu varoņu izmantošanu izklaides biznesā, tāpēc animācijas filmas «Dusmīgie putni. Filma» tapšanā Holivudai nācās atteikties no ierastās visa darba procesa pārvaldīšanas prakses. Šoreiz scenārija rakstīšanā un filmas tālākā radīšanā visnotaļ nozīmīgs bija somu kompānijas «Rovio Entertainment» darbinieku viedoklis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu