Dusmīgie putni un Sliktie kaimiņi iekaro ASV

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Asprātīgo animācijas stāstu «Dusmīgie putni. Filma» («The Angry Birds Movie») tā pirmajā izrādīšanas nedēļas nogalē Ziemeļamerikā noskatījās vairāk nekā 39 miljoni skatītāju, vēsta «collider.com». Filma ir ļoti populāra arī Latvijā.

«Dusmīgie putni. Filma» ir veidota pēc visā pasaulē kulta statusu ieguvušās virtuālās spēles «Angry Birds» motīviem. Svaigais kino stāsts asprātīga scenārija ietvaros dod iespēju spēles faniem beidzot uzzināt, kas ir izraisījis dusmīgo putnu dusmīgumu. Izrādās, ka sākotnēji tie visi laimīgi mita uz kādas idilliskas salas un izcēlās ar apbrīnojamu nosvērtību un piemīlību.

Galveno varoņu lomas šoreiz ir piešķirtas putniem-dumpiniekiem: depresīvajam Redam, trauksmainajam Čakam un neveiklajam Bumbam. Tieši šie kolorītie tipāži ļauj pietuvoties «Angry Birds» virtuālās spēles intriģējošākās leģendas izcelsmei, proti, tam, kāpēc dusmīgie putni tik ļoti nemīl noslēpumainās zaļās cūkas.

2. vietā Ziemeļamerikas kinoteātros komiksu filma «Kapteinis Amerika: Pilsoņu karš» («Captain America: Civil War»).

Vērienīgā «Marvel» komiksu filma seko 2014. gada komerciāli veiksmīgajai «Kapteinis Amerika: Ziemas Kareivis» («Captain America: The Winter Soldier») un otrās nedēļas griezumā iekasējusi 33,1 miljonu dolāru.

Režisoru Džo un Entonija Ruso filmas globālie ienākumi arī ir iespaidīgi - 1 miljards dolāru, kas ir 19. visu laiku labākais komerciālais rādītājs.

Anotācija: Kad Atriebēji tiek iejaukti pasaules mēroga incidentā ar graujošām sekām, valdība nolemj izdot likumu par supervaroņu reģistrāciju un kontroli. Saskatot tajā cilvēktiesību pārkāpumus, Stīvs Rodžerss (Chris Evans) un viņa domubiedri iebilst pret jauno kārtību. Taču, esot vienisprātis ar jauno likumu, Tonijs Stārks (Robert Downey, Jr) nostājas citādi domājošo vadībā. Atriebēji piedzīvo šķelšanos un jauna pilsoņu kara sākumu starp naidīgajām pusēm, kamēr šīs situācijas izmantošanai plānus jau kaļ kāds noslēpumains ļaundaris.

3. vietā jaunums - «Sliktie kaimiņi 2» («Neighbors 2») ar 21,8 miljoniem.

Anotācija: Maks un Kellija beidzot ir tikuši vaļā no vieniem sliktajiem kaimiņiem - studentu brālības, taču nepaiet ilgs laiks, kad klusajā piepilsētā parādās nākamie pretendenti uz slikto kaimiņu titulu. Un šoreiz... tās ir studentes. Meklējot glābiņu, kā tikt vaļā no trakulīgajām kaimiņienēm, viņi satiek savu bijušo slikto kaimiņu Tediju (Zaks Efrons).

4. vietā «The Nice Guys» («Foršie džeki») ar Raselu Krovu un Raienu Goslingu galvenajās lomās.

Anotācija: 1970. gads, Losandželosa. Kādas pabalējušas pornozvaigznes pašnāvība saved kopā izsitēju un atlabstošo alkoholiķi Džeksonu Heiliju un privātdetektīvu, alkoholiķi Holandu Mārču. Viņu vienīgā problēma - beigtās meitenes tante ir pārliecināta, ka redzējusi savu māsasmeitu dzīvu pēc medijos plaši atspoguļotā incidenta. Tā kā detektīviem vajag naudu, viņi uzņemas lietu, kas, izrādās, ir saistīta ar augstākajām varas aprindām un slepkavību sazvērestību, kas iesniedzas dziļi ASV auto industrijā.

Top5 noslēdz Redjarda Kiplinga (Rudyard Kipling) «Džungļu grāmatas» («The Jungle Book») pilnmetrāžas ekranizācija ar 11 miljoniem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu