Tapusi filma par 92 gadus veco aktrisi Rutu Birgeri

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Kinoteātrī «Splendid Palace» 31. maijā pirms dokumentālās filmas «Tev, Rūķi!» seansa skatītājiem būs iespēja tikties ar filmas režisori Lieni Laviņu-Kalnaelli un galveno varoni - Valmieras Drāmas teātra aktrisi Rutu Birgeri, informēja «Splendid Palace» pārstāve Zane Geida. Pirms filmas seansa gan režisore, gan aktrise pastāstīs par filmas ideju, tapšanas procesu, kā arī atbildēs uz skatītāju jautājumiem.

Filmā «Tev, Rūķi!» režisore seko 92 gadus vecajai aktrisei Birgerei režisores Ineses Mičules jauniestudējuma «Eņģeļa kreisais spārns» tapšanas procesā Valmieras Drāmas teātrī.

Sastapšanās ar savas dzīves režisoriem un nepielūdzamo laiku šajā sirsnīgajā un asprātīgajā stāstā savijas ar teātra un mājas ikdienu. 2015. gadā Birgere sāka darbu pie lomas iestudējuma, kura centrālā tēma ir vecās un jaunās paaudzes attiecības brīdī, kad vecāki paliek bez mājām. Lugā uzdotie jautājumi aktrisei liek pārdomāt arī pašas dzīvē izdarītās izvēles un dod iespēju skatītājiem savu ikdienu ieraudzīt no cita skatpunkta.

Aktrise Birgere kopš savas pirmās lomas 1950. gadā spēlējusi vairāk nekā 50 Valmieras Drāmas teātra iestudējumos. Sadarbojusies ar tādiem režisoriem kā Oļģertu Kroderu, Vari Braslu, Fēliksu Deiču, Elmāru Seņkovu, Mičuli un citiem. 2007. gadā Birgere saņēma Latvijas Teātra gada balvu par mūža ieguldījumu, savukārt pirms trīs gadiem - 2013. gadā - viņa tika uzņemta Latvijas teātra Zelta fondā.

Liela daļa skatītāju Birgeri uz lielajiem ekrāniem no jauna ieraudzīja kā vecomāti šobrīd populārākajā latviešu spēlfilmā «Es esmu šeit».

Tikšanās ar filmas režisori un galveno varoni kinoteātrī «Splendid Palace» notiks 31. maijā plkst.13.

Filma «Tev, Rūķi!» savu pirmizrādi piedzīvoja 9. maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu