ASV kinoteātros dominē «X-cilvēki»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sekojot 2014. gada filmai «X-Men: Days of Future Past» («X-cilvēki: Bijušās nākotnes dienas»), amerikāņu režisors Braiens Singers (Bryan Singer) šogad atgriezies ar šīs komiksu filmas jaunu sēriju «X-Men: Apocalypse» («X-cilvēki: Apokalipse»). Ziemeļamerikas kinoteātros šī filma pārliecinoši startējusi 1. vietā.

Pirmajās dienās filma iekasējusi 26 miljonus dolāru.

Filmas sižets šoreiz griežas ap kādu varenu mutantu, kurš atmodies pēc tūkstoš gadiem. Mutants savervē sev palīgus un ir apņēmības pilns iznīcināt cilvēci. Amerikāņu aktrises Dženiferas Lorensas (Jennifer Lawrence) atveidotā zilādainā mutante Mistika kopā ar jauniem X-cilvēkiem stājas pretī šim pārspēkam. Jāpiebilst, ka Lorensai šī ir pēdējā piedalīšanās šajā zinātniskās fantastikas filmu sērijā.

Lorensa pirmoreiz spēlēja Mistikas lomu 2011. gada filmā «X-Men: First Class» («X-cilvēki: Pirmā klase»).

Disneja studijas filma «Alice Through the Looking Glass» («Alise Aizspogulijā») ar 10 miljoniem 2. vietā. Tā uzskatāma par izgāšanos. Filmas uzņemšanas budžets bija 170 miljoni dolāru. Filma ir turpinājums Tima Bērtona («Čārlijs un šokolādes fabrika», «Edvards Šķērrocis», «Lielā zivs», «Jātnieks bez galvas», «Svīnijs Tods») 2010. gadā 1 miljardu nopelnījušajai filmai «Alice in Wonderland» («Alise Brīnumzemē»).

«»X-Cilvēki», bez šaubām, iznīcināja «Alisi»,» norāda kompānijas «Exhibitor Relations» analītiķis Džefs Boks. «Tā notiek, kad pavasara filma cenšas mēroties spēkiem ar īstu vasaras grāvēju. Pagātnē ir bijuši līdzīgi piemēri, un no tā parasti nekas labs nesanāk.»

Asprātīgais animācijas stāsts «Dusmīgie putni. Filma» («The Angry Birds Movie») noslīdējis uz 3. vietu.

4. vietā Ziemeļamerikas kinoteātros komiksu filma «Kapteinis Amerika: Pilsoņu karš» («Captain America: Civil War»).

Vērienīgā «Marvel» komiksu filma seko 2014. gada komerciāli veiksmīgajai «Kapteinis Amerika: Ziemas Kareivis» («Captain America: The Winter Soldier») un trešās nedēļas griezumā iekasējusi 4 miljonus dolāru.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu