«Pelnu sanatorija» Maskavas starptautiskajā filmu festivālā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Režisora Dāvja Sīmaņa un studijas «Lokomotīve» spēlfilma «Pelnu sanatorija» starptautisko pirmizrādi piedzīvos 26. jūnijā 38. Maskavas starptautiskā filmu festivāla oficiālajā programmā, informēja Nacionālā kino centra vecākā referente nozares informācijas jautājumos Kristīne Matīsa.

Maskavas starptautiskajā kinofestivālā Sīmaņa filma iekļauta programmā «Spectrum», un tās kurators - kinorežisors, kinovēsturnieks un publicists Pjotrs Ščepotiņņiks - norāda, ka šai programmai atlasītas ļoti dažādas filmas, bet katra no tām ir izaicinošs un maksimāls autorkino.

Starp sešām programmas filmām «Pelnu sanatorija» izceļas kā eksistenciālas atsvešinātības caurausta, meistarīgi uzņemta traģiska teiksma, kuras autors ir ārkārtīgi daudzsološais latviešu režisors Sīmanis, paudis Ščepotiņņiks.

Nacionālā kino centra vadītāja un kinokritiķe Dita Rietuma skaidroja, ka Maskavas kinofestivāls ir viens no senākajiem festivāliem pasaulē, tas tika nodibināts 1935.gadā - tikai dažus gadus vēlāk par pasaules pirmo kinofestivālu Venēcijā. Pirmā Maskavas festivāla žūriju vadīja Rīgā dzimušais ģēnijs Sergejs Eizenšteins. Maskavas festivālam ir cienījama vēsture, turklāt joprojām šis festivāls lepojas ar elitāro A klases zīmolu, pasaulē to turpina uzskatīt par būtisku starptautisku filmu skati, kuras programmu veido augstas klases kinospeciālisti.

«Fakts, ka Sīmaņa filmas «Pelnu sanatorija» starptautiskā pirmizrāde notiks šajā festivālā, liecina par filmas spēcīgo māksliniecisko potenciālu,» akcentēja Rietuma.

«Pelnu sanatorija» ir režisora Sīmaņa pirmais pilnmetrāžas darbs spēlfilmas žanrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu