Paralizēts rakstnieks sadusmots par viņa pieminēšanu filmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Rakstnieku un uzņēmēju Frančesko Klārku (Francesco Clark) sadusmojis tas, ka romantiskās filmas «Me Before You» («Pirms atkal tiksimies») veidotāji neesot lūguši atļauju izmantot kinolentē viņa sarakstīto autobiogrāfiju, vēsta britu laikraksts «The Guardian». Klārks 24 gadu vecumā pēc neveiksmīga lēciena baseinā kļuva paralizēts rokās un kājās. Autobiogrāfijā «Walking Papers» viņš aprakstīja savu dzīvi pēc nelaimes gadījuma.

Kinolentē «Me Before You», kurā spēlē fantāzijas seriāla «Game of Thrones» («Troņu spēle») aktrise Emīlija Klārka, tika pieminēta autobiogrāfija.

«Man neviens nejautāja, vai manu grāmatu var iekļaut filmā. Man pat netika paziņots, ka tas tiks darīts,» laikraksta «New York Post» tenku sadaļai «Page Six» teica Klārks. «Kā noprotu, filma balstīta uz daiļliteratūras darbu, taču mana grāmata un mana dzīve tāda nav.»

Invalīdu organizācijas nopēlušas kinolenti, jo galvenais varonis Vils labāk vēlas mirt, nevis sadzīvot ar paralīzi. Klārkas atveidotā kopēja Lū iemīlas Vilā. Filmas beigās Vilam tiek veikta eitanāzija un trūcīgā ģimenē uzaugusī Lū manto viņa bagātību.

Klārks sacīja, ka esot saņēmis vairākus jautājumus par viņa grāmatas iekļaušanu filmā, ar kuru nevēloties tikt saistīts.

«Es nenogurdināmi esmu strādājis, lai parādītu citiem, ka paralīze nav dzīves beigas. Tas ir jauns sākums,»

viņš teica. «Es tādā veidā nepaužu viedokli par eitanāziju, taču esmu dusmīgs par to, ka bez manas ziņas esmu sasaistīts ar sižetu, kas liek domāt, ka manā situācijā vienīgā izvēle ir nāve.»

Klārks 2005. gadā izveidoja dabīgās kosmētikas zīmolu «Clark's Botanicals», kura cienītāju vidū ir ASV pirmā lēdija Mišela Obama, popdīva Madonna un citas slavenības.

Filmas režisore Tea Šeroka norāda, ka viņas darbs esot «ļoti pārprasts».

Par filmu iestājusies arī rakstniece Džodžo Mojesa, uz kuras sarakstīto grāmatu tā balstīta. «To nevajadzētu uztvert kā pamācību, kā rīkoties šādā situācijā,» viņa sacīja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu