Spēlfilmai «Eizenšteins Šveicē» piešķirti 102 240 eiro

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālais kino centrs (NKC) starptautisku kopražojuma filmu konkursā finansiāli atbalstījis divu spēlfilmu, vienu pilnmetrāžas animācijas un trīs dokumentālo filmu ražošanu, lielāko atbalstu 102 240 eiro apmērā sniedzot spēlfilmai «Eizenšteins Šveicē».

Kā liecina NKC informācija, spēlfilmai «Eizenšteins Šveicē», kas bez Latvijas top sadarbībā ar Lielbritāniju, Šveici un Itāliju, piešķirti 102 240 eiro, savukārt otrai konkursā atbalstītajai spēlfilmai «Winner Take All» atvēlēti 70 000 eiro, un šī filma top sadarbībā ar trim valstīm - Latviju, Igauniju un Somiju.

Animācijas filmai «Lote un Pazudušie Pūķi», kas ir Latvijas un Igaunijas kopražojums, konkursā piešķirti 69 000 eiro, dokumentālajai filmai «Ļeņingradas simfonija», kas ir Vācijas, Polijas un Latvijas kopražojums, atvēlēti 27 000 eiro.

Krievijas un Latvijas kopražojumu dokumentālajai filmai «Kailā dzīvība» konkursā piešķirti 23 500 eiro, bet ASV un Latvijas dokumentālajai filmai «Vienu biļeti, lūdzu» atvēlēti 8260 eiro.

Konkursa mērķis bija atbalstīt starptautiskus filmu kopražojumus, kuros kā mazākuma kopražotājs piedalās Latvijas producējošā kompānija. Atbalsts bija paredzēts pilnmetrāžas spēlfilmu un visu garumu dokumentālo filmu projektu ražošanas pabeigšanai 2016.-2017.gadā, kā arī NKC jau finansēto animācijas filmu projektu ražošanas turpināšanai.

Konkursā iesniegtos projektus vērtēja NKC spēlfilmu eksperts Atis Amoliņš, dokumentālo filmu eksperts Andris Gauja, animācijas eksperts Bruno Aščuks un NKC vadītāja vietnieks filmu ražošanas jautājumos Uldis Dimiševskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu