Sākusies filmu pieteikšana «Lielajam Kristapam»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Līdz 15. jūlijam Latvijas filmu producenti un autori var pieteikt savas filmas nacionālajam filmu festivālam «Lielais Kristaps», kas norisināsies no 6.oktobra līdz 12. oktobrim kinoteātrī «Splendid Palace», liecina Nacionālā kino centra informācija. Filmu pieteikšana notiek tiešsaistē, norādot mājaslapā «lielaiskristaps.lv» atrodamajā anketā informāciju par filmu un tās autoriem.

Pieteikumu izskatīšana un vērtēšana notiks divos posmos. Filmas un profesionāļus balvu nominācijām izvirza ekspertu komisija, kuru izveido nozares profesionālās organizācijas un institūcijas. Balvas piešķirs arī starptautiska žūrija, kas darbosies festivāla laikā.

Festivāla konkursa skatē piedalīsies nominanti kategorijās «Labākā pilnmetrāžas spēlfilma», «Labākā īsmetrāžas spēlfilma», «Labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma», «Labākā īsmetrāžas dokumentālā filma», «Labākā animācijas filma», «Labākā debijas filma» un 17 kino ražošanā iesaistītās profesijas. Atsevišķi tiks rīkots studentu filmu konkurss un piešķirta balva labākajai studentu filmai. Tiks piešķirtas arī citas balvas - skatītāju balva, žūrijas īpašās balvas un balva par mūža ieguldījumu Latvijas kinematogrāfā.

«Lielais Kristaps» ir nozīmīgākais Latvijas filmu nozares pasākums, kas dod iespēju vienkopus redzēt un profesionāli izvērtēt Latvijas jaunākās filmas, kā arī godināt Latvijas kino tradīcijas.

Šā gada festivāla atklāšana būs veltīta tautā mīlētajam režisoram Jānim Streičam, kuram šis ir jubilejas gads.

Festivāla gaitā notiks balvām nominēto filmu seansi, filmu pirmizrādes, studentu filmu skates, diskusijas, preses konferences, tiks rīkota skatītāju balsošana un citi pasākumi. Festivāla kulminācija būs balvu pasniegšanas ceremonija 12. oktobrī, kad tiks apbalvotas labākās Latvijas filmas un filmu ražošanā iesaistīto profesiju pārstāvji vairāk nekā 23 kategorijās.

Festivāls «Lielais Kristaps» tiek rīkots ar mērķi izvērtēt un noteikt labākās Latvijas filmas, kas pirmizrādi piedzīvojušas ne agrāk kā 2015.gada 1.janvārī, demonstrēt tās plašai auditorijai, popularizēt Latvijas kino, veicināt dialogu starp kino nozari un skatītājiem, sabiedrības izpratni par kinomākslu.

«Lielā Kristapa» balvas tiks pasniegtas 28. reizi.

Nacionālo filmu festivālu rīko un nacionālo kino balvu «Lielais Kristaps 2016» piešķir biedrība «Latvijas Kinematogrāfistu savienība» sadarbībā ar Nacionālo kino centru un Kultūras ministriju, atbalsta Rīgas dome.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu