Igaunijā pērn kinoteātru apmeklēšanas aktivitāte bijusi augstākā kopš 1991.gada

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijā kinoteātra apmeklējumu skaits pērn sasniedza 3,1 miljonu, kas ir visu laiku augstākais rezultāts kopš neatkarības atjaunošanas 1991.gadā, un Eiropas filmas pērn pirmo reizi kļuva par visbiežāk izrādītajām kinolentēm Igaunijas kinoteātros.

Igaunijas kinoteātros pērn tika izrādīts rekordliels filmu skaits. Kino apmeklētāji varēja izvēlēties starp 379 gada laikā demonstrētajām filmām, no kurām 276 bija jaunas filmas, kas nozīmē, ka

pērn Igaunijā ik nedēļu kinoteātros nonāca vairāk nekā piecas jaunas filmas.

Arī izrādīto Igaunijas filmu skaits sasniedza jaunu rekordu:

starp Igaunijas kinoteātros pērn izrādītajām filmām 64 bija vietējā ražojuma, no kurām 32 bija jaunas filmas.

ASV kinoražojumi, kas Igaunijas kinoteātros dominējuši desmit gadus, kļuvuši nedaudz retāki, bet Eiropas filmas ir strauji palielinājušas savu tirgus daļu. 2015.gadā Igaunijas kinoteātros izrādītas 159 Eiropas filmas un 140 ASV ražotas filmas.

Visskatītākā Igaunijas kinolente pērn bija režisora Elmo Niganena un producentu kompānijas «Taska Film» kara tēmai veltītā mākslas filma «1944»

, kuru kinoteātrī iedzīvotāji noskatījās 115 599 reižu, kam sekoja Margusa Paju ģimenes filma «Supilinna salaselts» («Zupu pilsētas slepenā biedrība»), kas veidota pēc Mikas Kereneni grāmatu motīviem, kuras izrādīšanu kinoteātrī apmeklēja 90 746 skatītāji, bet 51 193 skatītāji apmeklēja Urmasa Ēro Līva filmu «Must alpinist» («Spoku alpīnists»).

Vispopulārākā ārvalstu kinolente Igaunijā pērn bija «Minions»

(«Minjoni»), kuru Igaunijā noskatījās 156 104 reizes, kā arī «Fast&Furious 7» («Ātrs un bez žēlastības 7»), kuru noskatījās 99 552 cilvēki, «Spectre» («Spektrs») - aģenta 007 Džeimsa Bonda jaunākos piedzīvojumus pērn Igaunijā uz kino ekrāniem vēroja 96 862 cilvēki.

Lai gan vidējā biļetes cena uz visām kinofilmām Igaunijā pērn bija pieci eiro, Igaunijā veidoto filmu biļetes cena bija nedaudz zemāka - vidēji 4,1 eiro. Igaunijas iedzīvotāji vecumā no 20 līdz 29 gadiem bija aktīvākie kino apmeklētāji, bet kopumā skatītāji Igaunijā uz kinoteātri vislabprātāk dodas skatīties komēdijas, trillerus un drāmas. Igaunijas ziemeļaustrumos nedaudz vairāk kā valstī vidēji cilvēki skatās šausmu filmas.

2015.gadā Igaunijā uz ekrāniem nonāca 204 filmas.

To vidū bija 38 pilnmetrāžas filmas, no kurām 14 bija mākslas filmas un 24 - dokumentālās filmas. Pirmizrādi piedzīvojušo īsfilmu skaits sasniedza 166, tostarp 12 animācijas īsfilmas, 46 mākslas īsfilmas un 108 dokumentālās īsfilmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu