«Meklējot Doriju» nogremdē «Neatkarības dienu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ziemeļamerikas kino topā otro nedēļu pēc kārtas saimnieko kinostudiju «Disney» un «Pixar» animācijas filmas «Meklējot Nemo» turpinājums «Meklējot Doriju» (Finding Dory), ziņo ārvalstu prese. Jaunā, patriotiskā grāvēja - filmas «Neatkarības diena: Atdzimšana» (Independence Day: Resurgence) starts izdevies salīdzinoši pieticīgs.

Nedēļas nogalē animācijas filma iekasējusi 73,2 miljonus dolāru, kopumā desmit dienās iekasējot 285,6 miljonus.

Tāpat kā pirmajā filmā, arī šajā mīlīgo zivtiņu Dorisu, kura cieta no atmiņas traucējumiem, ierunājusi TV šovu zvaigzne Elena Dedženeresa (Ellen DeGeneres), bet Mārlinu – Alberts Brukss (Albert Brooks).

«Meklējot Nemo» pasaulē pirms 13 gadiem ieņēma 937 miljonus dolāru un saņēma «Oskaru» kā labākā animācijas filma, būdama nominēta četrās kategorijās.

Savukārt studijas «Fox» episkais grāvējs «Neatkarības diena: Atdzimšana» pirmajā nedēļā iekasējis vien 41,6 miljonus.

Jaunā filma seko 1996. gada lentei «Independence Day», kas iekasējusi vairāk nekā 800 miljonus dolāru. Galvenajās lomās Liams Hemsvorts, Bils Pulmans, Šarlote Geinsbūra u.c.

Anotācija: Mēs vienmēr zinājām, ka viņi kādreiz atgriezīsies. Izmantojot citplanētiešu tehnoloģijas, kuras bija iegūtas pēc pirmā iebrukuma, tika radīta īpaša sistēma planētas aizsardzībai. Taču šo laiku izmantoja arī viņi, un Zemes iedzīvotājus gaida vēl nebijis pārbaudījums - tehnoloģiski modernizētāka, vēl postošāka un masveidīgāka citplanētiešu invāzija. Cilvēku cerība ir tikai daži varoņi, kuri vienīgie spēj izglābt mūsu pasauli no pilnīgas iznīcības.

3. vietā ar 18,3 miljoniem asa sižeta komēdija «Pusotrs spiegs» (Central Intelligence), kurā galvenās lomas atveido Dveins Džonsons (Dwayne Johnson) un Kevins Harts (Kevin Hart).

Anotācija: Kelvins (Kevins Harts) apstiprina bijušā skolasbiedra Boba (Dveins Džonsons) uzaicinājumu draudzēties Facebook. Kurš gan varēja nojaust, ka Bobs, kurš skolas laikā bija visu izsmiekla objekts, nu ir kļuvis par CIP aģentu un viņam vajadzīgs palīgs globāla mēroga sazvērestības atklāšanā?

Jaunā šausmu filma «The Shallows» ar Bleiku Laivliju galvenajā lomā numur 3 (16,7 miljoni). Filma uzfilmēta 2015. gadā Austrālijā, un tās režisors ir spānis Žomē Kolē Sera (Jaume Collet-Serra). Laivlija filmā tēlo jaunu sērfotāju Nensiju, kurai uzbrūk milzīga baltā haizivs.

Šo filmu 28 gadus vecā aktrise prezentēja šā gada Kannās.

ASV pilsoņu kara drāma «Free State of Jones» ar Metjū Makonahiju (Matthew McConaughey) galvenajā lomā noslēdz top5.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu