Kinoteātros filma bērniem - Lielais draudzīgais milzis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

1. jūlijā pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvos vasaras gaidītākā piedzīvojumu filma visai ģimenei «LDM: Lielais draudzīgais milzis» («The BFG»). Leģendārā kino režisora Stīvena Spīlberga radīto elpu aizraujošo kinematogrāfisko ceļojumu bērnu literatūras pasaulē pavadīs īpaša akcija, kuras laikā ikviens bērns ar savas mīļākās grāmatas palīdzību varēs iepriecināt kādu noskumušu vienaudzi.

Ietekmīgās kino personības Stīvena Spīlberga jaunākais veikums ir populārā bērnu un jauniešu rakstnieka Roalda Dāla darba ekranizējums. Režisoru šoreiz ir uzrunājis stāsts par bāreni Sofiju, kura ar Lielā draudzīgā milža palīdzību iepazīst krāšņu un noslēpumainu milžu pasauli. Šajā neparastajā ceļojumā desmitgadīgā Sofija noskaidro, ka draudzīgais un sirdsgudrais milzis ne tikai kolekcionē sapņus un ļauj tiem nonākt līdz bērniem visā pasaulē, bet arī spēj saglabāt sirsnību un iejūtību daudz lielāku, draudīgāku un apjukušāku milžu sabiedrībā.

Britu rakstnieks Roalds Dāls tiek uzskatīts par vienu no izcilākajiem divdesmitā gadsimta rakstniekiem, kura sarakstīto grāmatu vidū ir tādi bērnu un pusaudžu vidū iemīļoti darbi kā «Matilde», «Čārlijs un šokolādes fabrika» un «Fantastiskais Lapsas kungs».

Filmas «LDM: Lielais draudzīgais milzis» izplatītāji Latvijā ir parūpējušies par īpašu akciju. Dodoties uz seansiem «Forum Cinemas», «Multikino» un «Cinamon» kinoteātros, ikviens bērns tiek aicināts ņemt līdzi kādu aizraujošu grāmatu, kuru pats jau ir izlasījis un kuru kā iepriecinājumu vēlētos uzdāvināt kādam noskumušam vienaudzim. Visas grāmatas tiks nodotas Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centram «Krīzes centrs», savukārt grāmatas dāvinātājs saņems jauku pārsteigumu no Apgāda Zvaigzne ABC un iecienītā cepumu zīmola «Selga».

Rīgas pašvaldības Bērnu un jauniešu centra struktūrvienība «Krīzes centrs» ir atbalsta vieta «ielas bērniem» vecumā no 2 līdz 18 gadiem un bērniem, kas nonākuši krīzes situācijā. Te mieru gūst bērni, kuriem ir nepietiekama saikne ar ģimeni un kuri lielāko daļu laika pavada uz ielas un citos bērna attīstībai nepiemērotos apstākļos. Tie ir bērni, kuri dažādu iemeslu dēļ nejūtas labi mājās un kurus pieaugušie nepietiekami uzrauga un aprūpē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu