Nākamgad «Oskarus» pasniegs 26. februārī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV Kinoakadēmijas balvu «Oskars» pasniegšanas ceremonija nākamgad notiks 26. februārī, paziņoja Kinoakadēmija. Šonedēļ ASV Kinoakadēmija paziņoja, ka ir uzaicinājusi rekordlielu mākslinieku skaitu pievienoties akadēmijai. Liela daļa šo cilvēku ir sievietes un minoritāšu pārstāvji.

No 683 uzaicinātajiem 46% ir sievietes un 41% - etnisko minoritāšu pārstāvji. Tāds lēmums pieņemts laikā, kad Kinoakadēmija tiek plaši kritizēta par dažādības trūkumu savu biedru vidū, kā arī starp «Oskara» nominantiem un ieguvējiem.

Nākamgad 5.-13. janvārī ap 6200 balsstiesīgo ASV Kinoakadēmijas biedru izraudzīsies kinojomas prestižākās balvas nominantus, kuri tiks paziņoti 24. janvārī.

Tradicionālās «Oskara» nominantu pusdienas notiks 6.februārī, bet galīgais balsojums par balvas ieguvējiem notiks 13.-21. februārī.

Ikgadējās vakariņas, kurās tiek godināti dažādu īpašo balvu saņēmēji šogad notiks 12. novembrī.

89.«Oskara» balvu pasniegšanas ceremonija, ar kuru tradicionāli noslēdzas Holivudas balvu pasniegšanas sezona, teātrī «Dolby» Losandželosā notiks 26.februārī un televīzijā tiks pārraidīta vairāk nekā 225 pasaules valstīs un teritorijās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu