Maiklam Kītonam piešķirta zvaigzne Holivudas slavas alejā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu aktieris Maikls Kītons ceturtdien atklāja savu zvaigzni Holivudas slavas alejā, ar kuru godināta viņa nepilnus 40 gadus ilgā karjera.

64 gadus vecais aktieris savu profesionālo karjeru raksturoja kā «nebeidzamu mēģinājumu» pilnveidoties.

«Nebūtu pareizi teikt, ka tas bija mans sapnis, jo es nemaz nedomāju par slavu,» viņš teica. «Protams, tas ir interesanti, bet tāds nebija mans mērķis. Es gribēju būt labs.»

«Godīgi sakot, dažreiz es domāju, ka tāds esmu, un citreiz man šķiet, ka esmu sasodīti labs,» jokoja Kītons.

«Cilvēks var būt labs tēvs vai māte, labs draugs, labs vīrs, labs aktieris. Tā tam vajadzētu būt,» norāda aktieris. «Neviens nesaņem papildu atzinību par to, jo tā tam jābūt.»

Kītons savā pateicības runā uzslavēja basketbola leģendu Maiklu Džordanu, kurš pagājušonedēļ paziņoja, ka vairs «nevar klusēt» par policijas vardarbību un rasismu ASV. Viņš ziedoja divus miljonus ASV dolāru (1,8 miljonus eiro) cilvēktiesību aizstāvju organizācijām, kas cīnās pret ieročiem un rasu nevienlīdzību.

«Es pats pateikšos [Džordanam],» teica Kītons. «Cilvēki saka, ka tas prasīja pārāk daudz laika. Taču fakts ir tāds, ka viņš to izdarīja.»

Pirms diviem gadiem Kītons saņēma «Zelta globusa» balvu par galveno lomu kinolentē «Birdman» («Putncilvēks») par bijušo supervaroņu filmu aktieri, kurš cenšas atjaunot savu karjeru. Tā vēlāk saņēma ASV Kinoakadēmijas balvu kā gada labākā filma.

Filmas sižets sasaucas ar Kītona dzīvi. Kītons spēlēja galveno lomu režisora Tima Bērtona 1989.gada filmā «Batman» («Betmens») un tās turpinājumā, taču pēc tam aktieris galvenokārt darbojās mazbudžeta filmās, spēlēja nelielas televīzijas lomas un ierunāja varoņu balsis animācijas filmās.

Aktiera Rigana Tompsona loma filmā «Birdman» ļāva Kītonam no jauna pierādīt savas aktiera dotības. Pēc tam viņš spēlēja žurnālistikas drāmā «Spotlight» («Uzmanības centrā»), kas šogad «Oskaru» ceremonijā tika atzīta par gada labāko filmu.

Kītons tik tikko beidzis filmēties biogrāfiskajā filmā «The Founder» («Dibinātājs») par uzņēmēju Reju Kroku, kurš «McDonald's» padarīja par veiksmīgāko ātru ēstuvi pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu