Noskaties Tokalova filmas «Tas, ko viņi neredz» reklāmas rullīti!

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Studija «Ego Media» izveidojusi jaunā Latvijas režisora Staņislava Tokalova debijas spēlfilmas «Tas, ko viņi neredz» pirmo reklāmas rullīti, bet pati filma pie skatītājiem nonāks jau novembrī, informē filmas veidotāju pārstāve Tatiana Baļvas.

Kā skaidroja režisors, «Tas, ko viņi neredz» ir pirmā Latvijas filma, kur viens no galvenajiem varoņiem ir mākslīgais intelekts. «Mūs konsultēja Latvijas Universitātes Datorzinību katedras profesors Guntis Bārzdiņš un starptautiskā zinātniskā centra speciālisti. Mēs centāmies attēlot mākslīgo intelektu atbilstoši zinātnes attīstības prognozēm tuvākajās desmitgadēs,» klāstīja Tokalovs, piebilstot, ka kopumā filma ir par mīlestību un uzticēšanos.

Filma ir psiholoģiska drāma ar zinātniskās fantastikas elementiem. Sižeta pamatā ir stāsts par medmāsu Elzu, kura iemīlas savā pacientā Nikolā, kurš mākslīgā intelekta izstrādes procesā ir nonācis komā. Nikolā gaida ilgstoša atveseļošanās, savukārt abus varoņus - sarežģīts ceļš uz savstarpēju uzticēšanos, ko sarežģī Nikolā izgudrojums - mākslīgais intelekts «Anna». Anna aktīvi iejaucas varoņu attiecībās, lai Nikolā piederētu tikai viņai.

Filmā piedalās tādi pazīstami Latvijas aktieri kā Andris Keišs, Arnis Līcītis un Elīna Dzelme, kā arī populāri jaunie aktieri no Krievijas - Katerina Špica un Jevgēņijs Tkačuks.

Tokalovs ir režisors un scenārists no Latvijas. Viņa īsfilma «Mazliet ilgāk» 2014.gadā saņēma nacionālo balvu «Lielas Kristaps». Šogad notika Tokalova dokumentālās filmas «Mihails Tāls. No tālienes» pirmizrāde.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu