Mendess veidos jaunu «Džeimss un milzu persiks» ekranizāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Tiek plānots, ka režisors Sems Mendess uzņems Roalda Dāla grāmatas «Džeimss un milzu persiks» («James and the Giant Peach») neanimētu filmas versiju.

Žurnāls «Deadline» ziņo, ka ar «Oskaru» apbalvotās filmas «Amerikāņu skaistums» («American Beauty») režisors atzīts par piemērotāko šī projekta īstenošanai. Scenāriju sarakstīja Niks Hornbijs, starp kura darbiem ir filmu «Bruklina» («Brooklyn») un «Mežone» («Wild») scenāriji.

Filmas animētā versija tika laista klajā 1996.gadā, un tajā galvenās lomas ierunāja Sūzana Sarandona, Saimons Kelovs un Džoanna Lamlija.

Animētas filmas pārtapšana neanimētā versijā nesen kļuvusi par aktualitāti kinostudijā «Disney», kas uzņēmusi līdzīgas versijas filmām «Alise Brīnumzemē» («Alice in Wonderland»), «Pelnrušķīte» («Cinderella») un «Pīts un pūķis» («Pete’s Dragon»).

Mendesa filmu klāstā ir jaunākie Bonda trilleri «Operācija «Skyfall«» («Skyfall») un «007: Spektrs» («Spectre»), taču maijā viņš paziņoja, ka vairāk neturpinās darbu šajā filmu ciklā.

«Uzskatu, ka pienācis laiks kam citam,» teica Mendess.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu