Vudijs Alens iedvesmo Bleiku Laivliju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Kulta režisora un scenārista Vudija Alena jaunākā kino stāsta «Smalkās aprindas» («Cafe Society») aktrise Bleika Laivlija atzinusi, ka darbs ar Alenu ir bijusi viena no iedvesmojošākajām profesionālajām pieredzēm viņas dzīvē.

«Ir lieliski strādāt ar tik pieredzējušu režisoru, jo viņš skaidri zina, ko tieši skatītājam pavēstīs katrā filmas sekundē. Vēstījums un filmas koncepts viņa galvā ir tik detalizēti izstrādāts, ka katru epizodi Alens uzņem tikai vienu, divas reizes, neatkarīgi no tā, vai tajā darbojas viens vai astoņi cilvēki. Savukārt mani pašu pārsteidza, cik ļoti var iedvesmot tik strikts režīms! Tas mums, aktieriem, piešķir krietnu devu pašpārliecinātības un palīdz koncentrēties darbam,» presei atklājusi par vienu no skaistākajām amerikāņu aktrisēm dēvētā Holivudas dīva.

Bleika Laivlija arī izstāstījusi, ka kino meistars aktieru provēs ļauj daudz improvizēt: «Alens iedeva man dialogu, kas sarakstīts 30. gadu manierē, un teica, lai ļaujos improvizācijai, ja netieku galā ar mūsdienām neierastajām teikuma konstrukcijām un vārdiem. Kaut uzskatīju to par sakāvi, man nācās improvizēt. Alens tikmēr uzmanīgi vēroja manu mīmiku un katru žestu.»

Vudija Alena jaunākais kino stāsts «Smalkās aprindas» pagājušā nedēļā piedzīvoja pirmizrādi Latvijas kinoteātros un jau ir iekļuvis nedēļas skatītāko filmu vidū. Kino kritiķi norāda, ka īpašu uzmanību ir vērts pievērst filmas «Smalkās aprindas» precīzajam laikmeta atspoguļojumam un dzirkstošajam humoram.

Foto: Kadrs no filmas

Kino stāsts «Smalkās aprindas» skatītājus ieved 30. gadu Holivudā un Ņujorkā, kur augstākajā sabiedrībā netrūkst uzdzīves un skandālu. Starp smalkajām pieņemšanām un nebeidzamām intrigām tiek salauzta arī kāda jauna vīrieša sirds. Taču tas nav vienīgais pavērsiens spožajā un valdzinošajā 30.gadu šovbiznesa mutulī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu