Toronto izrāda pirmo Jūena Makgregora uzņemto filmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Skotu aktieris Jūens Makgregors (Ewan McGregor ) atzinis, ka esot «ļoti satraucies» par piektdien Toronto Starptautiskajā kinofestivālā izrādīto kinolenti «American Pastoral» («Amerikāņu pastorāle»), ar kuru Makgregors debitē kā kinorežisors. Filma balstīta uz amerikāņu rakstnieka Filipa Rota 1997. gada romānu, kas tika apbalvots ar Pulicera prēmiju.

45 gadus vecais Makgregors kinolentē spēlē galveno lomu - uzņēmēju, kura mierīgo ģimenes dzīvi 60. gadu ASV izjauc meitas iesaistīšanās radikālā politiskajā kustībā.

«Es biju ļoti satraucies,» preses konferencē atzina Makgregors. «Tā ir milzīga atbildība producentu, Filipa Rota un romāna lasītāju un cienītāju priekšā.»

Makgregors sacīja, ka Rots esot noskatījies romāna ekranizāciju un novērtējis to pozitīvi.

«Pagājušonedēļ [producents] Toms [Rozenbergs] man piezvanīja, lai pateiktu, ka Filipam filma ļoti patikusi un viņam šķitis, ka tajā labi atspoguļots romāns. Mani pārņēma liela atvieglojuma sajūta. Es pat neapzinājos, cik ļoti baidījos, ka viņam tā varētu nepatikt,» atklāj Makgregors.

Taču kino kritiķu viedokļi par filmu dalījās. Kino žurnāls «Variety» raksta, ka Makgregora filma esot «tikpat lielā mērā plakana un samocīta, cik Filipa Rota romāns ir bezbailīgs un atklāts».

Makgregors drīzumā atgriezīsies kinolentes «Trainspotting» («Vilcienvakte») turpinājumā.

Filma «American Pastoral» ASV kinoteātros iznāks oktobrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu