Filmu producēšanas kompānija «Krukfilms» atgriežas Holivudā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Filmu producēšanas kompānijas «Krukfilms» dibinātāja Linda Krūkle šomēnes dosies uz Holivudu, kur tiksies ar pasaules vadošo filmu studiju vadītājiem un nozares līderiem, kā arī prezentēs Ziemeļamerikas tirgum «Krukfilms» jaunākos filmu projektus. Krūkle prezentēs Latvijas un Japānas kopražojuma filmu «Maģiskais kimono», muzikālu drāmu «Double drop» un komēdiju «Lido ar zvaigzni», informēja «Krukfilms» mediju pārstāve Inga Zālīte.

Zālīte akcentēja, ka Krūkle Holivudā turpinās arī vasaras sākumā sāktās mācības «Inside Pictures». Krūkle ir pirmā pārstāve no Latvijas, kas pēc vairākām konkursa kārtām tikusi uzņemta prestižajā Londonas Nacionālās filmu un televīzijas skolas veidotajā apmācību programmā filmu profesionāļiem «Inside Pictures», kas šogad notiek 13. gadu.

Krūkle stāstīja, ka atlases periodā bija jāapliecina ne tikai savs vismaz piecu gadu stāžs filmu nozares projektu vadībā, bet arī motivācija pilnībā ievērot «Inside Pictures» prasības, piedaloties programmā klātienē un neklātienē astoņu mēnešu garumā. Programma ir izveidota, ņemot vērā nepārtrauktās izmaiņas filmu nozarē, tostarp pieaugošo globalizāciju, straujās pārmaiņas tehnoloģijās un finansējumu piesaistes avotos, kā arī pieaugošās konkurences apstākļus, un tā notiek četros posmos - trīs nedēļas Londonā un vienu - Losandželosā.

Redzot potenciālu «Inside Pictures» apmācību programmai, Krūkles dalību ir līdzfinansējis Nacionālais kino centrs (NKC). NKC vadītājas vietnieks filmu ražošanas jautājumos Uldis Dimiševskis uzsvēra, ka šis ir bezprecedenta gadījums - «Inside Pictures» ir programma, kurā izvēlas dalībniekus pēc ļoti augstiem standartiem, un producente Krūkle ir pirmā dalībniece no Latvijas.

Mācību vizītes laikā tiks prezentēta nupat kā pabeigtā pirmā Latvijas un Japānas kopražojuma filma «Maģiskais kimono», kuras pirmizrāde Japānā iecerēta 2017. gada pirmajā pusē. Vēl tiks vēstīts par diviem attīstības stadijā esošiem filmu projektiem. Viens no tiem ir muzikālā drāma «Double drop» par Austrumeiropas «techno-house» dīdžeja likteni, kurš, sasniedzot pasaules slavu, zaudē spēju radīt mūziku. Savukārt otrs projekts ir piedzīvojumu komēdija ar darba nosaukumu «Lido ar zvaigzni», pie kuras strādā «Krukfilms» režisors Māris Martinsons kopā ar multimediju mākslinieku Arti Dzērvi.

«Krukfilms» režisors Māris Martinsons kopā ar multimediju mākslinieku Arti Dzērvi
«Krukfilms» režisors Māris Martinsons kopā ar multimediju mākslinieku Arti Dzērvi Foto: publicitātes

Filmu producēšanas kompānija «Krukfilms» koncentrējas uz spēlfilmu un dokumentālo filmu veidošanu, radot stāstus, kas spēj šķērsot gan teritoriālās, gan valodas, gan žanra robežas, ar pieredzi filmēt Latvijā, Lietuvā, Honkongā, Īrijā, ASV un Japānā. Divas no «Krukfilms» producētām filmām - «Nevajadzīgie ļaudis» 2008.gadā un «Amaya» 2010.gadā - pārstāvētas ASV Kinoakadēmijas balvai saņemšanai «Labākās ārzemju filmas» konkursa kategorijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu