Tuvojas Manhetenas starptautiskais īsfilmu festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Manhetenas starptautiskais īsfilmu festivāls Rīgā norisināsies 30. septembrī un 1. oktobrī. Festivāla 2016. gada skates programmu Rīgā tradicionāli varēs noskatīties kinoteātrī «Splendid Palace» – 30. septembrī plkst. 19:00 un 1. oktobrī plkst. 17:00. Festivāls norisināsies arī lielākajās Latvijas pilsētās: Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Ventspilī, Valmierā u.c. Festivāla ietvaros kino forums ar tēmu «Kā kļūt par režisoru Latvijā», kur piedalīsies Latvijas režisori un producenti.

Manhattan Short Film Festival programmā šogad ir iekļautas filmas no Francijas, Norvēģijas, Vācijas, ASV, Krievijas, Holandes, Lielbritānijas un Austrālijas.

«Mēs tikai varam minēt, kuru filmu izvēlēsies skatītāji - franču īsfilmu par pasaules galu sci-fi žanrā vai biroja šausmeni par mūsdienu vilkača dzīvi? Dīvainu 50. gadu Holivudas mīlas stāstu vai austrāliešu animāciju par pašizpausmes brīvību?» stāsta festivāla organizētājs Staņislavs Tokalovs. «Bet visas 10 filmas vieno režisoru meistarība, talantīgi scenāriji, kā arī stāstu universālums.»

Daudzas šīgada filmas jau ir prestižu starptautisku festivālu - Berlīnes kinofestivāla, «Sundance», Toronto starptautiskā kinofestivāla, «Traibeka» laureātes un dalībnieces. Bet pagājušā gada Manhattan Short laureāts – Čīles režisora Gabriela Osorio Vargasa filma «Lāča stāsts» (Bear Story) ieguva Oskara zelta statueti.

Manhetenas starptautiskais īsfilmu festivāls Latvijā notiek jau piekto gadu. Katrs skatītājs saņems anketu, lai nobalsotu par labāko filmu un labāko galvenās lomas atveidotāju.

Rezultāti tiks publicēti festivāla mājas lapā ManhattanShort.com un Facebook lapā.

www.facebook.com/MANHATTAN-SHORT

Kino forums ar Latvijas režisoru un producentu dalību notiks kinoteātrī «Splendid Palace» 1. oktobrī plkst. 17:00, pirms festivāla programmas skates. Foruma dalībnieki diskutēs par tematu «Kā kļūt par režisoru Latvijā». Skatītāji varēs uzdot jautājumus dalībniekiem.

Pasākumu atbalsta Rīgas dome un ASV vēstniecība Latvijā.

2016. gada Manhattan Short filmas finālistes

«Tunelis»/THE TUNNEL, režisors André Øvredal, Norvēģija

«Bravo vīrs»/BRAVOMAN, režisore, scenāriste, producente Evelina Barsegian, Krievija

«Salauztie»/KAPUTT, režisori un animatori Volker Schlecht& Alexander Lahl, Vācija

«Ellu paaugstinās amatā?»/ELLA GETS A PROMOTION, režisori Richard Diaz & Mike Pusateri, ASV

«Turies!»/HOLD ON, režisore Charlotte Scott-Wilson, Holande

«Virsstundu darbs»/OVERTIME, režisors Craig D. Foster, Austrālija

«Karuselis»/CAROUSEL, režisors Kal Waber

«Gorilla», režisors Tibo Pinsard, Francija

«Es esmu zīmulis»/I AM A PENCIL, režisors Joe D’Arcy, Austrālija

«Noslēpumainā Pola W.R. pēdējais ceļojums»/THE LAST JPURNEY OF THE ENIGMATIC PAUL W.R., režisors Romain Quirot, Francija.

Biļetes uz kinofestivāla Manhattan Short 2016 programmas skatēm Rīgā var iegādāties ekase.lv vai pirms seansa kinoteātrī «Splendid Palace», Elizabetes ielā 61.

Biļetes cenas no 7,50 EUR līdz 9,50 EUR

Ieeja kino forumā - ar biļetēm uz 1.oktobra festivāla programmas skati.

Filmas tiek demonstrētas angļu un oriģinālvalodās ar latviešu, krievu, angļu subtitriem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu