Aktieris Džozefs Gordons-Levits ir ticies ar bēguļojošo Snoudenu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jau savā pirmajā izrādīšanas nedēļā par vienu no skatītākajām filmām Latvijas kinoteātros ir kļuvusi izcilā kino klasiķa Olivera Stouna režisētā biogrāfiskā drāma ar trillera iezīmēm «Snoudens» (Snowden). Uz patiesiem notikumiem balstītais kino stāsts atklāj šobrīd bēguļojošā amerikāņu specdienestu analītiķa Edvarda Snoudena versiju par 2013. gadā notikušo vērienīgo politisko skandālu, kas vainagojās ar viņam izvirzītu apsūdzību valsts īpašuma zādzībā un izsludināšanu starptautiskajā meklēšanā.

Bijušais ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes un Nacionālās drošības aģentūras darbinieks Edvards Snoudens tika iesaistīts vienā no lielākajiem šā gadsimta politiskajiem skandāliem, kad 2013. gada jūnijā laikrakstiem «The Guardian» un «The Washington Post» nodeva slepenu informāciju par ASV izlūkdienestu izmantotajām datu iegūšanas programmām, tostarp vienkāršo iedzīvotāju un valsts sabiedroto izsekošanu globālajā tīmeklī.

Kino kritiķu vidū par vienu no lielākajām filmas «Snoudens» veiksmes atslēgām tiek uzskatīts izcilais aktieris Džozefs Gordons-Levits, kurš perfekti ir iejuties Edvarda Snoudena tēlā un kino skatītājiem atklāj visdažādākās šīs visai pretrunīgi vērtētās personības šķautnes.

Nesen aktieris medijiem atklājis, ka, gatavojoties lomai, viņš ir ticies ar starptautiskajā meklēšanā izsludināto Edvardu Snoudenu. «Tas nebija atbalstošs solis. Šī tikšanās man bija nepieciešama, lai es labāk izprastu tēlu, kurā man ir jāiejūtas, lai es iepazītu viņa stiprās un vājās puses,» uzsver Džozefs Gordons-Levits.

Džozefs Gordons Levits (Joseph Gordon-Levitt) filmas "Snowden" pirmizrādē Manhetenā
Džozefs Gordons Levits (Joseph Gordon-Levitt) filmas "Snowden" pirmizrādē Manhetenā Foto: REUTERS/Scanpix

Kaut talantīgais aktieris ir vēlējies saglabāt šīs četras stundas ilgušās sarunas ierakstu, tomēr Edvarda Snoudena advokāti ir pieprasījuši to izdzēst.

«Patiesībā ilgu laiku man lūdza klusēt arī par mūsu tikšanos. Par spīti visam man Snoudens ir palicis prātā kā ļoti laipns un dziļš cilvēks,»

atklāj Džozefs Gordons-Levits.

Šobrīd bēguļojošais amerikāņu specdienestu analītiķis uzturas Krievijā, kur ir saņēmis oficiālu atļauju pagaidu patvērumam līdz 2017. gada 1. augustam. Šādu lēmumu Edvards Snoudens pieņēma pēc tam, kad vairākas nedēļas bija pavadījis Maskavas Šeremetjevas lidostas tranzītzonā bez ceļošanai derīgiem dokumentiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu