kinostudija «Sony» sadarbosies ar Ķīnas korporāciju «Wanda Group»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Gatavojoties Ķīnas kļūšanai par pasaules lielāko kino tirgu, Holivudas kinostudija «Sony» sākusi sadarbību ar Ķīnas korporāciju «Wanda Group». «Wanda Group» rūpēsies par «Sony» filmu mārketingu Ķīnā, kā arī līdzfinansēs atsevišķus «Sony» Ķīnas nodaļas veidotos projektus. «Wanda Group» ir Ķīnas lielākās kinoteātru ķēdes īpašnieks, kas sniegs «Sony» labāku pieeju valsts strauji augošajam filmu tirgum.

«Sony» un «Wanda Group», kas pieder Ķīnas bagātākajam cilvēkam Vanam Dzjanliņam, par jauno sadarbību paziņoja pagājušonedēļ.

«Wanda Group» iepriekš investējusi kinostudijā «Paramount Pictures», taču ar «Sony» tā būs pirmā sadarbība.

Tiek prognozēts, ka jau nākamgad Ķīna varētu pārspēt ASV un kļūt par pasaulē lielāko filmu tirgu.

Taču ik gadu Ķīnā ļauts izrādīt tikai 34 ārzemju filmas. Kinostudijas šo noteikumu apiet, uzņemot kopražojumus ar Ķīnu, un uz tādā veidā uzņemtām filmām arī cenzori mēdz skatīties mazāk bargi.

«Wanda Group» īpašnieks nesenā intervijā izteicās, ka vēloties nopirkt sešas lielākās Holivudas studijas, lai to izmantotās tehnoloģijas un zināšanas atvestu uz Ķīnu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu