Režisors: Čērčils tikai pasmaidītu par «Transformeriem 5»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu kinorežisors Maikls Bejs aizstāvējis savu lēmumu franšīzes «Transformers» («Transformeri») jaunākajā daļā nacistu invāzijas ainas uzņemt bijušā Lielbritānijas premjera Vinstona Čērčila dzimtajā vietā, sakot, ka Čērčils par šo filmu «tikai pasmaidītu», vēsta britu laikraksts «The Guardian».

Bejs piektajai «Transformeru» filmai uzņēmis ainas, kurās redzama ar kāškrusta karogiem apsegta 18. gadsimta Benemas pils, kurā dzimis iecienītais Otrā pasaules kara britu līderis un kura kopš 1987. gada iekļauta ANO pasaules mantojuma sarakstā. Tas saniknoja britu kara veterānus.

«Vēlos tikai teikt, ka cilvēkiem nepalaimējās izlasīt scenāriju,» Bejs sacīja intervijā raidorganizācijai BBC. «Viņi nezina, ka Čērčils šajā filmā būs liels varonis. Un Čērčils par šo filmu tikai pasmaidītu.»

51 gadu vecais Bejs lūdza par filmu spriest tikai pēc tās iznākšanas nākamā gada vasarā. «Kad redzēsiet filmu, jūs sapratīsiet. Es esmu savās filmās iekļāvis vairāk veterānu un militārpersonu nekā, iespējams, jebkurš cits režisors pasaulē. Es nekad negribētu izrādīt necieņu veterāniem,» viņš apgalvo.

«The Sun» redaktori ziņo, ka filmas veidotāji maksāja aptuveni 10 000 sterliņu mārciņu (11 600 eiro) dienā par pils un tās apkārtnes izmantošanu.

Filmas «Transformers: The Last Knight» galvenajās lomās ir Marks Vālbergs, Entonijs Hopkinss, Stenlijs Tuči, Džošs Duhamels un Izabella Monere. Filma iznāks nākamā gada jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu