Itālija «Oskaram» izvirza Berlīnes kinofestivāla uzvarētāju «Uguns jūrā»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Itālija «Oskara» balvas nominācijai kategorijā «Labākā ārzemju filma» izvirza itāļu režisora Džanfranko Rosi filmu «Fuocoammare» («Uguns jūrā») par afrikāņu imigrantiem. Dokumentālā filma, kuras darbība norisinās uz Lampedūzas salas, kur mitinās tūkstošiem bēgļu, ieguva Berlīnes kinofestivāla «Zelta lāci».

Filmu «Uguns jūrā» jau plaši tirgo visā pasaulē, un kino izplatīšanas uzņēmums «Kino Lorber» plāno to rādīt arī ASV kinoteātros.

Tai pašai kategorijai arī Ukraina izvirzījusi dokumentālu filmu ar nosaukumu «Ukraiņu šerifi», kuras tapšanā piedalījusies arī Latvijas «Vides filmu studija».

Rosi filma 2016.gadā pagaidām ir Itālijas ievērojamākā kinolente, kas nonākusi kinofestivālu apgrozībā. Šogad neviena itāļu filma nenonāca līdz Kannu kinofestivālam, savukārt filmas, kas piedalījās Venēcijas konkursā, bija ar zemāku par vidējo kvalitāti.

Iepriekšējā reize, kad Itālija ieguva Amerikas Kinoakadēmijas balvu kategorijā «Labākā ārzemju filma», bija 2014.gadā ar Paulo Sorentino filmu «La grande bellezza» («Dižais skaistums»), iezīmējot valsts 11.«Oskara» statueti, kas ir vairāk nekā jebkurai citai valstij šajā kategorijā.

89.Kinoakadēmijas balvu nominācijas tiks paziņotas 24. janvārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu