Končalovskis nav sajūsmā par «popkornu rijošo» Holivudas auditoriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kinostudijas «Disney» un «Sony» izlaidīs krievu kinorežisora Andreja Končalovska «Oskara» balvai izvirzīto filmu «Rai» («Paradīze») Krievijas kinoteātros par spīti režisora iepriekš paustajai nepatikai pret «popkornu rijošajiem skatītājiem», vēsta žurnāls «The Hollywood Reporter».

Venēcijas kinofestivālā «Sudraba lauvas» balvu ieguvušās filmas izplatīšana Krievijā uzticēta kompānijai WDSSPR, kas Krievijā pārstāv «Disney» un «Sony» izplatīšanas nodaļas.

Tas pārsteidzis daudzus Končalovska daiļrades pārzinātājus, jo 2014.gadā viņš atteicās kinoteātros izlaist savu darbu «Belije noči počtaljona Alekseja Trjapicina» («Pastnieka baltās naktis»), kā arī atsauca kinolentes nomināciju «Oskara» balvai kategorijā «Labākā ārzemju filma».

Toreiz viņš sacīja, ka nevēloties, lai to skatās «popkornu rijošā» Holivudas auditorija. Beigu beigās filma tika izrādīta Krievijas Pirmajā kanālā.

Kā jau ziņots, Krievija kinolenti «Rai» izvirzījusi ASV Kinoakadēmijas balvai kategorijā «Labākā ārzemju filma».

Končalovskis šoreiz pret nomināciju neiebilda. Intervijā aģentūrai TASS režisors sacīja, ka esot to darījis tāpēc, lai parādītu Rietumu skatītājiem, ka dzīve Krievijā nemaz neesot tik slikta.

Andrejs Končalovskis un Jūlija Visocka
Andrejs Končalovskis un Jūlija Visocka Foto: AP/Scanpix

«Rai» Krievijas kinoteātros iznāks janvārī, neilgi pirms «Oskaru» pasniegšanas. Precīzs datums tiks paziņots, kad būs zināms, vai filma iekļuvusi balvas nomināciju īsajā sarakstā.

Končalovska jaunās filmas darbība norisinās Otrā pasaules kara laikā. Galveno varoni, dižciltīgo Olgu, nacistu okupētajā Francijā aiztur par ebreju bērnu slēpšanu.

Melnbaltajā filmā galvenie varoņi runā, skatoties kamerā, it kā tiktu nopratināti. Lai filma šķistu autentiska, visi aktieri runā savā dzimtajā valodā - krievu, vācu vai franču.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu