Kinoteātros: katastrofu trilleris «Deepwater Horizon: Liesmas okeānā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Šo piektdien, 30. septembrī, Latvijas kinoteātros sāks demonstrēt katastrofu trilleri «Deepwater Horizon: Liesmas okeānā». Uz patiesiem notikumiem balstītajā kino stāstā par vērienīgu katastrofu uz naftas ieguves platformas galvenās lomas atveido tādi Holivudas smagsvari kā Marks Valbergs, Džons Malkovičs un Kurts Rasels.

Trillera «Deepwater Horizon: Liesmas okeānā» scenārijā meklējamas atsauces uz 2010. gada aprīlī notikušo katastrofu uz milzīgas naftas ieguves platformas Meksikas līcī. Tai eksplodējot un pēcāk arī nogrimstot, bojā gāja 11 strādnieki un vairāku mēnešu laikā jūrā izplūda aptuveni 4,9 miljoni barelu naftas. Naftas noplūdes apturēšanai bija nepieciešamas 85 dienas, un ASV prezidents Baraks Obama nelaimes gadījumu nosauca par smagāko vides katastrofu, kādu valsts pieredzējusi visas savas pastāvēšanas laikā.

Kino kritiķi par vienu no spilgtākajām trillera «Deepwater Horizon: Liesmas okeānā» zvaigznēm nodēvējuši izcilo aktieri Džonu Malkoviču. Viņš pats savukārt šo kino projektu atzinis par «ļoti interesantu, ar labu komandu un scenāriju».

Trillera «Deepwater Horizon: Liesmas okeānā» aizkulišu informācija liecina, ka tā

komandai bijusi cieša sadarbība gan ar katastrofā izdzīvojušajiem strādniekiem, gan bojāgājušo tuviniekiem.

Taču tā sastapās arī ar dažādiem ierobežojumiem. Filmas režisors Pīters Bergs atklājis, ka nav saņēmis atļauju filmēt īstā naftas platformā, tāpēc licis uzbūvēt grandiozu tās kopiju.

«Naftas platformas kopija mums deva iespēju pacelt filmas realitātes līmeni. To spriedzes un nenovēršamības pulsējumu, ko jūs redzēsiet šajā trillerī, nav iespējams panākt ar datoru palīdzību,» uzsver Pīters Bergs. Viņš arī norādījis, ka, par spīti dažādu ar naftas platformu biznesu saistītu ietekmīgu cilvēku liktajiem šķēršļiem, filmas komandai izdevies atklāt naftas biznesa netīrākās aizkulises.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu