«The Revenant» nopludinātājam liek maksāt 1,12 miljonu dolāru kompensāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Kinostudijas «20th Century Fox» bijušajam darbiniekam par divu filmu nopludināšanu internetā likts maksāt 1,12 miljonu ASV dolāru (vienu miljonu eiro) lielu kompensāciju, kā arī piespriests astoņu mēnešu mājas arests un nosacīts sods divu gadu garumā, vēsta kino žurnāls «The Hollywood Reporter».

Viljams Kails Moraritijs februārī atzina vainu autortiesību pārkāpšanā, nopludinot internetā aktiera Leonardo di Kaprio filmu «The Revenant» («Cilvēks, kurš izdzīvoja») un animācijas kinolenti «The Peanuts Movie» («Snūpijs un Čārlijs Brauns: Riekstiņu filma»).

«Kino industrija Dienvidkalifornijā rada tūkstošiem darbavietu,» norāda Kalifornijas centrālā apgabala prokuratūras pārstāve Ailīna Dekere. «Apsūdzētā nelikumīgās darbības nodarījušas nopietnu kaitējumu cietušajai kinostudijai. Fakts, ka viņš nozaga filmas, kamēr strādāja kinostudijas labā, padara viņa noziegumu vēl smagāku.»

Moraritijs sadarbībā ar ASV Federālo izmeklēšanas biroju ierakstīja paziņojumu, kurā brīdina skatītājus par to, kādu ļaunumu nodara autortiesību pārkāpšana un filmu nelegāla augšupielādēšana failu apmaiņas vietnēs.

Prokuratūra pieprasīja piemērot Moraritijam gadu ilgu cietumsodu, taču vīrieša advokāti pret to iebilda ģimenes apstākļu dēļ. Patlaban Moraritija sieva un četri mazi bērni tiek uzturēti no viņa bezdarbnieka pabalsta. Nav zināms, kā Moraritijs spēs samaksāt ar septiņiem cipariem rakstāmo kompensāciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu