«Džungļu grāmatai» sekos «Karalis Lauva» ekranizācija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Kinostudija «Disney» uzņems jaunu iemīļotās animācijas filmas «The Lion King» («Karalis Lauva») versiju, kurā tiks izmantots aktieru tēlojums un digitālie specefekti.

Jauno filmu veidos režisors Džons Favro, kurš šogad izlaida animācijas filmas «The Jungle Book» («Džungļu grāmata») jaunu versiju. Tā saņēma labas atsauksmes no kritiķiem, kā arī visā pasaulē no biļešu tirdzniecības kinoteātros nopelnīja vairāk nekā 363 miljonus ASV dolāru (326 miljonus eiro).

Populārā multfilma «The Lion King» iznāca 1994. gadā un saņēma divas «Oskara» balvas. Tās skaņu celiņu sacerēja komponists Hanss Cimmers un britu dziedātājs Eltons Džons.

No 1997. gada tiek izrādīts «The Lion King» teātra mūzikls, kura ieņēmumi no biļešu pārdošanas pārsniedz sešus miljardus dolāru (5,4 miljonus eiro). Tā ir pelnošākā teātra izrāde pasaulē.

Pēdējos gados «Disney» uzņem uz populārākajām animācijas filmām balstītas kinolentes ar aktieriem. Jau iznākušas multfilmu «The Jungle Book» («Džungļu grāmata») un «Cinderella» («Pelnrušķīte») jaunās adaptācijas.

Drīzumā gaidāmas arī animācijas filmu «Beauty and the Beast» («Skaistule un briesmonis») un «Mulan» («Mulana») jaunās versijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu