Kinoteātros: «Stārķi» - iedvesmojošs stāsts visai ģimenei

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šajā nedēļas nogalē Latvijas kinoteātros sāks rādīt visu ģimeni uzrunājošu animācijas filmu «Stārķi» («Storks»). Tās režisors Dags Svītlends ir piedalījies tādu leģendāru animācijas kino stāstu radīšanā kā «Rotaļlietu stāsts» («Toy Story»), «Meklējot Nemo» («Finding Nemo») un «Vāģi» («Cars»).

Sirsnīgā animācijas filma «Stārķi» vēsta par stārķiem, kuri apvienoti strauji augošā uzņēmumā, kas veic kāda internetveikala pasūtījumu piegādi. Līdz ar ienesīgā biznesa paplašināšanos un naudas garšas sajušanu, uzņēmuma vadītājs nolemj nepieļaut, ka stārķi atgrieztos pie savas vissenākās misijas – mazuļu piegādāšanas ģimenēm. Viņa čaklo darbinieku vidū īpaši izceļas stārķis Juniors, kuram par izcilnieka cienīgu cītību tiek nolemts piešķirt paaugstinājumu. Taču viss mainās brīdī, kad Juniors nejauši iedarbina priekšnieka noslēpto mazuļu radīšanas mašīnu un tiek pie burvīga mazuļa. Saprotot, ka notikušā dēļ var izpelnīties priekšnieka dusmas, Juniors kopā ar draudzeni Tulpi, kura ir vienīgais cilvēks strādīgo stārķu kompānijā, dodas neaizmirstamā ceļojumā, lai nogādātu mazuli ģimenei, kas to ļoti gaida.

Dženifera Anistone (Jennifer Aniston) filmas "Storks" pirmizrādē
Dženifera Anistone (Jennifer Aniston) filmas "Storks" pirmizrādē Foto: REUTERS/Scanpix

Aizkulišu intervijās filmas «Stārķi» veidotāji uzsvēruši, ka ar šā maģiskā animācijas stāsta palīdzību viņi vēlas parādīt, ka dzīvē vissvarīgākās ir savstarpējās attiecības un sirds valoda, nevis disciplīna un plāni. Rezultātā šis aizraujošais un emocionāli skaistais kino stāsts ir aktuāls gan bērniem, gan viņu vecākiem.

Kino kritiķi jau ir atzinuši, ka «Stārķi» ir viena no šā gada veiksmīgākajām bērnu auditorijai domātajām filmām. Tā valdzina ne tikai ar emocionālu un dzīvesgudru stāstu, bet arī spraigu notikumu attīstību un spoži izstrādātiem tēliem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu