Bērtona jaunā filma iekaro ASV kinoteātrus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Režisora Tima Bērtona (Tim Burton) jaunākā filma «Mis Peregrīnas nams brīnumbērniem» («Miss Peregrine's Home For Peculiar Children») iekarojusi ASV kinoteātru topa 1. vietu, ziņo «collider».

Filma nedēļas laikā ienesusi 28,5 miljonus dolāru.

Tima Bērtona režisētā fantāzijas filma balstās uz bērnu grāmatu autora Ransoma Rigsa bestselleru un stāstu par zēnu vārdā Džeikobs, kurš pēc vectēva nāves dodas meklēt nosaukumā minēto namu, kura iemītniekiem piemīt īpaši talanti.

Filmā redzama arī aktrise, savulaik Bonda meitene Eva Grīna (Eva Green). Viņa intervijā britu telekanālam «Sky News» atklājusi filmas būtību. «Es domāju, ka ikviens reiz ir juties kā dīvainis, kas neiederas sabiedrībā. Domāju, ka par to arī stāsta filma, ka nav slikti būt dīvainam un nemaz nav ne vainas būt īpašam,» stāstīja Grīna.

Filmas budžets - 110 miljoni.

58 gadus vecais Bērtons uzņēmis tādas populāras filmas kā «Batman» («Betmens») un «Planet of the Apes» («Pērtiķu planēta»), taču pēdējos gados viņa kinolentes «Dark Shadows», «Frankenweenie» («Frankenkrancis») un «Big Eyes» nav bijušas finansiāli veiksmīgas.

2. vietā ar 20,8 miljoniem katastrofu trilleris «Deepwater Horizon: Liesmas okeānā». Uz patiesiem notikumiem balstītajā kino stāstā par vērienīgu katastrofu uz naftas ieguves platformas galvenās lomas atveido tādi Holivudas smagsvari kā Marks Valbergs, Džons Malkovičs un Kurts Rasels.

Vesterns «Lieliskais septiņnieks» («Magnificent Seven»), kurā satiekas tādi jaudīgi Holivudas aktieri kā Denzels Vašingtons, Kriss Prats un Ītans Houks, ar 15,5 miljoniem 3. vietā. «Lieliskais septiņnieks» ir jauna ekranizējuma versija vienam no visu laiku izcilākajiem un citētākajiem vesterniem Holivudas vēsturē. Oriģinālais «Lieliskā septiņnieka» kino stāsts uz ekrāniem iznāca 1960. gadā un nodrošināja kulta statusu gandrīz visiem tā aktieriem. Turklāt tas vēl joprojām tiek uzskatīts par vizuāli ļoti efektīgu kino.

4. vietā animācijas filma «Stārķi» («Storks»). Multfilma, kurā dzirdama arī Dženiferas Anistones (Jennifer Aniston) balss, nedēļas griezumā iekasējusi 13,4 miljonus.

Dženifera Anistone (Jennifer Aniston) filmas "Storks" pirmizrādē
Dženifera Anistone (Jennifer Aniston) filmas "Storks" pirmizrādē Foto: REUTERS/Scanpix

Ceturtajā izrādīšanas nedēļā Klinta Īstvuda (Clint Eastwood) jaunā biogrāfiskā drāma «Brīnumainā izglābšanās Hudzonā» (Sully) ar Tomu Henksu (Tom Hanks) titullomā ar 8,4 miljoniem noslīdējusi uz 5. vietu.

Jaunā komēdija «Masterminds» ar 6,6 miljoniem numur 6.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu