ASV kino topa līdere - «Meitene vilcienā»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļamerikas kinoteātros pārliecinoši startējusi viena no rudens sezonas gaidītākajām filmām - trilleris «Meitene vilcienā» («The Girl on the Train»), ziņo «collider.com».

Intriģējošais kino stāsts, kurā galveno lomu atveido Emīlija Blanta, uzņemts pēc tāda paša nosaukuma romāna motīviem. Britu autores Paulas Hokinsas spriedzes pilnā grāmata «Meitene vilcienā», tulkota un izdota vairāk nekā 50 valstīs, pagājušajā gadā kļuva par vienu no lasītākajām visā pasaulē.

Filma nedēļas griezumā iekasējusi 24,7 miljonus dolāru.

Psiholoģiskais spriedzes trilleris «Meitene vilcienā» vēsta par dzīves nogurdināto trīsdesmitgadnieci Reičelu, kura savas bēdas remdē alkoholā un ik dienu brauc garām kādam nelielam ciematam Londonas pievārtē. Vilciens tur bieži apstājas pat uz vairākām minūtēm, ļaujot Reičelai izdomāt dažu māju iemītnieku dzīvesstāstus. Visvairāk viņu fascinē kāds pāris, kas skaistā mājā šķietami izdzīvo Reičelas sapņu dzīvi. Ierastā fantazēšana tiek pārtraukta brīdī, kad Reičela pamana ko patiešām satraucošu un, dīvainu sajūtu pārņemta, iesaistās novērotā pāra noslēpumu atklāšanā.

Emilija Blanta filmā «Meitene vilcienā» («The Girl On The Train»)
Emilija Blanta filmā «Meitene vilcienā» («The Girl On The Train») Foto: Kadrs no filmas

Filma «Meitene vilcienā» ir profesionāļu vidū augstu vērtētā amerikāņu režisora Teita Teilora (Tate Taylor) jaunākais darbs. Blanta atzinusi, ka Reičelas loma emocionālajā ziņā viņai ir bijusi viena no sarežģītākajām karjerā. «Nav viegli, ja tava varone jau filmas sākumā ir izdarījusi visu, lai skatītājiem viņa neiepatiktos. Mans uzdevums bija sagrautu un baiļu pilnu sievieti padarīt par filmas zvaigzni,» atklāj aktrise. Starp citu, statistika liecina, ka Teita Teilora filmu aktrises vienmēr nopelna nomināciju prestižajai ASV Kinoakadēmijas balvai «Oskars».

Pagājušās nedēļas līdere, režisora Tima Bērtona (Tim Burton) jaunākā filma «Mis Peregrīnas nams brīnumbērniem» («Miss Peregrine's Home For Peculiar Children») ar 15 miljoniem numur 2.

Tima Bērtona režisētā fantāzijas filma balstās uz bērnu grāmatu autora Ransoma Rigsa bestselleru un stāstu par zēnu vārdā Džeikobs, kurš pēc vectēva nāves dodas meklēt nosaukumā minēto namu, kura iemītniekiem piemīt īpaši talanti.

Filmā redzama arī aktrise, savulaik Bonda meitene Eva Grīna (Eva Green). Viņa intervijā britu telekanālam «Sky News» atklājusi filmas būtību. «Es domāju, ka ikviens reiz ir juties kā dīvainis, kas neiederas sabiedrībā. Domāju, ka par to arī stāsta filma, ka nav slikti būt dīvainam un nemaz nav ne vainas būt īpašam,» stāstīja Grīna.

Filmas budžets - 110 miljoni.

Foto: publicitātes

3. vietā ar 11,7 miljoniem katastrofu trilleris «Deepwater Horizon: Liesmas okeānā». Uz patiesiem notikumiem balstītajā kino stāstā par vērienīgu katastrofu uz naftas ieguves platformas galvenās lomas atveido tādi Holivudas smagsvari kā Marks Valbergs, Džons Malkovičs un Kurts Rasels.

Vesterns «Lieliskais septiņnieks» («Magnificent Seven»), kurā satiekas tādi jaudīgi Holivudas aktieri kā Denzels Vašingtons, Kriss Prats un Ītans Houks, ar 9,1 miljonu 4. vietā, bet top5 noslēdz animācijas filma «Stārķi» («Storks»).

Dženifera Anistone (Jennifer Aniston) filmas "Storks" pirmizrādē
Dženifera Anistone (Jennifer Aniston) filmas "Storks" pirmizrādē Foto: REUTERS/Scanpix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu