Toms Henkss atkal risina Dena Brauna mistērijas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Šī brīža aktuālākais notikums kino pasaulē ir titulētā režisora Rona Hovarda un izcilā kinoaktiera Toma Henksa sadarbība mistēriju trillerī «Inferno». Filma pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvos jau šajā piektdienā, 14. oktobrī.

Mistēriju trillera «Inferno» scenārijs ir veidots pēc tāda paša nosaukuma pasaulslavenā rakstnieka Dena Brauna grāmatas motīviem. Šis ir jau trešais kino stāsts par profesora Roberta Lengdona piedzīvojumiem, kuros netrūkst sazvērestību teoriju un pasaules intriģējošāko noslēpumu izmeklēšanas.

Šoreiz profesors Roberts Lengdons pēkšņi attopas kādā Itālijas slimnīcā, zaudējis atmiņu par iepriekšējo dienu notikumiem. Neparastais pacients ieinteresē jauno ārsti Sjennu Bruksu, kura kļūst par profesora atbalstu. Viņiem abiem ir ne tikai jāatrisina paša profesora mīklainā nonākšana slimnīcā, bet arī jādodas bīstamā misijā pa Eiropu, lai apturētu kāda prātā jukuša ļaundara vēlmi iedarbināt nāvējošu bioloģisko ieroci, kas apturētu cilvēku skaita palielināšanos uz planētas.

Rakstnieka Dena Brauna darbu cienītāji zina, ka stāstos par profesoru Robertu Lengdonu netrūkst spraigas darbības un aizraujošu faktu par vēsturi, literatūru, mākslas darbiem un tajos attēlotajiem simboliem. Arī mistēriju trilleris «Inferno» neliks vilties dažādu kodu šifrēšanas un sazvērestību teoriju cienītājiem.

Kino kritiķi jau ir atzinuši, ka gan režisors Rons Hovards, gan kinoaktieris Toms Henkss ir lieliskā formā, tāpēc mistēriju trillerim «Inferno» ir visas iespējas palielināt rakstnieka Dena Brauna bestselleru cienītāju skaitu.

Tikmēr pats režisors Rons Hovards atzinis, ka iespēju strādāt ar rakstnieka Dena Brauna romāniem viņš uzskata par nenovērtējamu: «Katrs viņa apgalvojums smadzenēs rada eksploziju. Manuprāt, visai filmēšanas grupai pielipa Dena Brauna simbolu pētnieka gars. Un vēl jo interesantāku to visu padara fakts, ka mūsu vidū ir viens no inteliģentākajiem kinoaktieriem. Toms Henkss ar savu klātbūtni ne tikai mūsu ikdienu padarīja aizraujošu, bet arī filmai piešķīra līdzpārdzīvojumu vērtu dziļumu un spriedzi.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu