«Disney» plāno uzņemt filmu par Donu Kihotu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kinostudija «Disney» iecerējusi uzņemt uz spāņu rakstnieka Migela de Servantesa romānu «Dons Kihots» balstītu filmu, vēsta britu laikraksts «The Guardian». Scenārists Billijs Rejs sācis grāmatas adaptāciju kinoekrāniem, kas būšot ieturēta «Disney» populārās franšīzes «Pirates of the Caribbean» («Karību jūras pirāti») stilā, ziņo kino žurnāls «The Hollywood Reporter».

Rejs, kurš veidojis scenārijus filmām «Captain Phillips» («Kapteinis Filipss: Somālijas pirātu gūstā») un «The Hunger Games» («Bada spēles»), būs arī gaidāmās kinolentes producents.

Ja filma būs veiksmīga, tai varētu uzņemt turpinājumus.

17. gadsimtā izdotajā romānā stāstīts par ekscentriskā bruņinieka Dona Kihota mēģinājumiem atdzīvināt viduslaiku bruņniecību pēc pārāk daudzu bruņinieku romānu izlasīšanas.

Uz «Donu Kihotu» balstītu filmu jau vairāku gadu garumā cenšas uzņemt komiķu trupas «Monty Python» dalībnieks Terijs Giljams, kurš nav iesaistīts «Disney» projektā.

Giljama pūliņi tika attēloti 2002. gada dokumentālajā filmā «Lost in La Mancha». Sākotnēji bija paredzēts, ka Giljama filmā galvenās lomas spēlēs Džonijs Deps un Žans Rošfors. Pēdējā aktieru sastāva versijā ietilpa aktieri Adams Draivers, Maikls Peilins un Olga Kuriļenko, taču finansējuma trūkuma dēļ filmēšana tā arī netika sākta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu