Pirmizrāde īpaši aizkustinošai filmai visai ģimenei

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau šajā piektdienā, 21. oktobrī, pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvos populāra un ļoti aizkustinoša pusaudžu fantāzijas žanra romāna «Septiņas minūtes pēc pusnakts» kino ekranizējums. Filma ar tādu pašu nosaukumu pārsteidz ar spožu kino personību dalību. Tās režisors ir neticami krāšņu kino stāstu meistars Huans Antonio Bajons, savukārt galvenās lomas atveido izcilās aktrises Sigurnija Vīvere un Felisitija Džonsa.

Fantāzijas žanra drāma «Septiņas minūtes pēc pusnakts» vēsta par divpadsmitgadīgu zēnu, kurš mēģina sadzīvot ar savas mammas slimību un naidīgajiem klasesbiedriem. Patvērumu no sāpīgās ikdienas viņš gūst neparastā iedomu un fantāziju pasaulē, kas ir pilna ar briesmoņiem un pasakām. Tā ļauj zēnam gan pārciest emocionālus satricinājumus, gan noticēt labajam.

Šī neparasti aizkustinošā stāsta par mīlestību, zaudējumu un cerību pamatā ir atzītas britu rakstnieces Šivona Daudas ideja. Viņa izdomāja varoņus, notikuma vietu un uzrakstīja iecerētajai grāmatai ievadu, taču iesākto pabeigt neļāva ļaundabīgs audzējs. Pēc rakstnieces nāves romāna uzrakstīšanai tika piesaistīts viņas kolēģis Patriks Ness. Populārā britu bērnu un jauniešu grāmatu autora uzrakstītais darbs uzrunāja miljoniem bērnu un pieaugušo visā pasaulē. Godalgotais romāns ir izdots arī Latvijā. To paveicis apgāds «Zvaigzne ABC».

Foto: publicitātes

Starp citu, tieši pats grāmatas autors Patriks Ness izstrādāja filmas «Septiņas minūtes pēc pusnakts» scenāriju. Tie, kuri ir iepazinušies ar šo stāstu, atzīst, ka tas aizkustina ne tikai bērnus, bet arī pieaugušos. «Septiņas minūtes pēc pusnakts» jātver ar atvērtu sirdi un vaļējiem nervu galiem, apzinoties, ka mums katram ir savs briesmonis, kurš atnāk naktī un grib uzzināt patiesību, ko negribam skaļi atzīt. Taču, nebūdami godīgi pret sevi, mēs nevaram saņemt dziedināšanu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu