Atklāts iemesls, kāpēc «Oasis» neierakstīja dziesmu «Trainspotting» skaņu celiņam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Britu kulta filmas «Trainspotting» («Vilcienvakte») veidotāji atklājuši, ka grupa «Oasis» 90.gados atteicās ierakstīt dziesmu skaņu celiņam, jo domāja, ka filma patiešām būs par vilcienu vērošanu. 1996. gada filma par heroīna lietotājiem Edinburgā balstīta uz skotu rakstnieka Ērvina Velša romānu ar tādu pašu nosaukumu. Tās skaņu celiņu veidoja 90. gadu britpopa lielākās zvaigznes, tostarp grupas «Elastica», «Pulp» un elektroniķi «Underworld» un «Leftfield».

Taču slavas zenītā esošā grupa «Oasis» skaņu celiņā nebija iekļauta.

Otrdien pasākumā, kurā režisora Denija Boila filmas veidotāji atbildēja uz fanu jautājumiem, beidzot tika atklāts iemesls.

«Denijs uzauga Mančestras tuvumā un ļoti gribēja piesaistīt [bijušo «Oasis» dalībnieku] Noelu Galaheru,» stāstīja filmas producents Endrū Makdonalds. «Viņš bija atklāšanas pasākumā Kannās, bet nezinu, kāpēc neierakstīja nevienu dziesmu.»

«Es nesen satiku Noelu. Viņš teica, ka būtu piedalījies, bet esot domājis, ka filma patiešām būs par vilcienu vērotājiem. Viņš neesot zinājis. Tā viņš man teica,» atbildēja tērpu dizainere Reičela Fleminga.

Lai arī filmas budžets bija neliels, tā guva panākumus visā pasaulē un saņēma vairākus nozīmīgus apbalvojumus.

Kā jau ziņots, 2017. gada janvārī iznāks Boila uzņemtais «Trainspotting» turpinājums.

Turpinājumā atgriezīsies iepriekšējais aktieru sastāvs - Jūens Makgregors, Roberts Kārlails, Jūens Bremners un Džonijs Lī Millers.

Scenārists Džons Hodžs balstījies uz rakstnieka Ērvina Velša 2002. gada grāmatu «Porno», taču filmas sižets būs atšķirīgs no romāna.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu