Spēlfilma «Es esmu šeit» ieguvusi galveno balvu «CinEast» kinofestivālā Luksemburgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Renāra Vimbas spēlfilma «Es esmu šeit» ieguvusi galveno žūrijas balvu Luksemburgā notiekošajā Centrāl- un Austrumeiropas kinofestivālā «CinEast». Festivāla konkursā piedalījās 8 spēlfilmas, bet pavisam šāgada programmā tika izrādītas vairāk nekā 60 pilnmetrāžas filmas no 18 Eiropas valstīm.

«CinEast» šogad notika jau devīto reizi, un šis ir līdz šim lielākais Latvijā tapušas filmas panākums šajā festivālā. Bez Renāra Vimbas filmas festivāla programmā bija iekļautas vēl divas Latvijas spēlfilmas - Lailas Pakalniņas «Ausma» un Dāvja Sīmaņa «Pelnu sanatorija».

Filma ir aizkustinošs stāsts par meiteni Raju (17) un viņas brāli Robi (12), kas spiesti dzīvot kopā ar vecmammu Olgu, jo viņu tēvs miris un māte aizbraukusi meklēt darbu Anglijā. Pretēji bērnu gribai vecmamma vēlas pārdot lauku īpašumus, kas piederējuši viņu tēvam, bet situācija mainās pēc Olgas nejaušās nāves. Rajai un Robim ir jāizvēlas - vai ziņot par viņas nāvi un nokļūt bērnunamā, vai noslēpt šo faktu un cīnīties par savām dzimtajām mājām un ģimeni. Raja kļūst par ģimenes apgādātāju un reizē piedzīvo savu pirmo mīlestību.

Latvijas dalību kinofestivālā atbalstīja asociācija «Luksemburga-Latvija» un Latvijas vēstniecība Beļģijā un Luksemburgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu