Krūzs par savu panākumu avotu uzskata scientoloģiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu aktieris Toms Krūzs uzskata, ka viņa kino karjera ir veiksmīga tikai tāpēc, ka viņš pievienojās Scientoloģijas baznīcai.

Scientoloģiju kā reliģiski filozofisku mācību 1954.gadā izveidoja amerikāņu zinātniskās fantastikas rakstnieks un filozofs Ronalds Habards.

54 gadus vecais aktieris tēlojis vairāk nekā 50 filmās, un nemazinās kino producentu vēlme uzņemt vēl citas filmas ar Krūzu galvenajā lomā. Aktieris ir pārliecināts, ka viņš nebūtu tik pieprasīts, ja pirms 30 gadiem nebūtu pieņēmis šo reliģiju.

«Tā man ļoti palīdzējusi uzlabot dzīvi. Bez tās es šeit neatrastos. Tā ir skaista reliģija, un es ar to patiesi lepojos,» telekanālam ITV stāsta Krūzs, kurš reti apspriež savus reliģiskos uzskatus.

Filmu sērijas «Mission: Impossible» («Neiespējamā misija») zvaigzne ir lielākā slavenība, kas atbalsta scientoloģiju, un viņš uzskata, ka tā viņam palīdzējusi izārstēt disleksiju.

Krūzu ar Scientoloģijas baznīcu iepazīstināja viņa pirmā sieva Mimī Rodžersa, ar kuru viņš bija precējies no 1987. līdz 1990. gadam, kad centās iegūt pasaules slavu.

Aktieris ir atzīts par visietekmīgāko scientoloģijas pārstāvi, kuru reliģijas līderi uzskata par «izredzēto», kas šo ticību palīdzēs izplatīt.

Reliģiski filozofiskās mācības dibinātājs Habards sludināja, ka reiz uz Zemi atvestas miljardiem citplanētu radību, kuras vēlāk iznīcinātas ar ūdeņraža bumbām. Šo citplanētiešu dvēseles iemājoja izredzētos cilvēkos, kas tagad staigā pa Zemes virsu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu