Kinostudija «Warner Bros» sūdz tiesā talantu aģentūru par autortiesību pārkāpumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kinostudija «Warner Bros» apsūdz talantu aģentūru «Innovative Artists» par autortiesību pārkāpumu, apgalvojot, ka tā nokopējusi filmas un tās pretlikumīgi izplatījusi.

Kinostudija aģentūrai sūtījusi filmu digitālas kopijas, lai izvērtētu, vai tās atbilst Amerikas Kinoakadēmijas balvu ceremonijai, taču «Innovative Artists» tās esot nopludinājusi tīmeklī.

Apsūdzībā, kas iesniegta ASV federālajā tiesā, rakstīts, ka talantu aģentūra «izveidojusi pretlikumīgu, digitālu izplatīšanas platformu, kas izveido filmu kopijas, un tās kļūst publiski pieejamas vairākiem cilvēkiem aģentūrā un ārpus tās».

«Warner Bros» pārstāvis norāda, ka «tādai aģentūrai kā «Innovative Artists», kas it kā atbalsta aktieru, scenāristu un režisoru intereses, vajadzētu saprast, ka šāda veida autortiesību pārkāpums ir «acīmredzami pretlikumīgs«».

Pārkāpums tika pamanīts vietnē, kurā nelegāli tika straumētas filmas «Creed» («Krīds: Rokija mantojums») un «In the Heart of the Sea» («Jūras sirdī»), uz kurām bija redzamas ūdenszīmes. Tās liecināja, ka filmas nosūtītas kādam «Innovative Artists» klientam.

Otrdien talantu aģentūra publiski atvainojās, vienlaikus paužot pārsteigumu par tiesas prāvu.

««Innovative Artists» pilnībā sadarbojās ar «Warner Bros» kopš 2015.gada decembra, kad kādā pirātisma programmas «Torrent» vietnē tika atklātas divas «Oskara» balvas nominācijai izvirzītas filmas,» rakstīja aģentūra, piebilstot, ka centīsies ar kinostudiju atrisināt domstarpības un saglabāt labas attiecības.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Tēmas

    Nepalaid garām!

    Uz augšu