«Melānijas hronika» no šodienas vairāk nekā 120 vietās Latvijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ar pirmizrādi 1. novembrī kinoteātrī «Splendid Palace» visā Latvijā sāk demonstrēt režisora Viestura Kairiša kinofilmu «Melānijas hronika» (filmu studija «Mistrus Media»). Filma uzņemta pēc rakstnieces Melānijas Vanagas atmiņu romāna «Veļupes krastā» motīviem.

Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma uzskata, ka filma ir ne vien ļoti gaidīta, bet arī vajadzīga: «Melānijas hronikas ir Latvijas kino absolūti nepieciešama filma – kā stāsts par vienu no lielākajām XX gs. traģēdijām mūsu tautas vēsturē, kā vēstījums par spēku, spīvumu un izturību, ko nav iespējams salauzt un iznīdēt. Filma, kas jāredz, lai mēs nezaudētu vēsturisko atmiņu.»

The Chronicles of Melanie - trailer from Mistrus Media on Vimeo.

Mākslas filma «Melānijas hronika» ir stāsts par rakstnieces Melānijas Vanagas (1905–1997) un daudzu latviešu ģimeņu izsūtījuma ceļu Sibīrijā. 1941. gada 14. jūnijā padomju vara uz Sibīriju deportēja Latvijas eliti, arī 7168 sievietes un vairāk nekā divus tūkstošus bērnu. Arī Melānija Vanaga, viņas vīrs un dēls kā sociāli bīstami noziedznieki tika izsūtīti uz Sibīriju. Melānijas Vanagas autobiogrāfija «Veļupes krastā» ir spilgtākais šā laika notikumu apraksts latviešu literatūrā, tā aptver laika posmu no 1941. gada jūnija līdz 1957. gadam. Šoruden grāmata tika izdota jaunā veidolā (izdevniecība «Jumava») un to varēs iegādāties reģionālajās pirmizrādēs no 2. līdz 10. novembrim Liepājā, Rēzeknē, Cēsīs, Ventspilī un Valmierā.

«Melānijas hronika» uz lielajiem ekrāniem Latvijā nonāk jau 1. novembra vakarā īsi pēc pirmizrādes sākšanās. Novembrī tā tiks demonstrēta vairāk nekā 120 vietās visā Latvijā, savukārt 21. novembrī notiks filmas starptautiskā pirmizrāde Tallinas filmu festivālā «Black Nights».

Informācija par filmas seansiem Latvijā ir atrodama šeit:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu