Foto: Kultūras ļaudis pulcējas «Melānijas hronikas» pirmizrādē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Otrdienas vakarā kinoteātrī «Splendid Palace» notika režisora Viestura Kairiša kinofilmas «Melānijas hronika» pirmizrāde, kuru apmeklēja gan ievērojami Latvijas kultūras ļaudis, gan pazīstami politiķi un mākslinieki. Aplūko foto!

Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma uzskata, ka filma ir ne vien ļoti gaidīta, bet arī vajadzīga. ««Melānijashronika» ir Latvijas kino absolūti nepieciešama filma - kā stāsts par vienu no lielākajām 20.gadsimta traģēdijām mūsu tautas vēsturē, kā vēstījums par spēku, spīvumu un izturību, ko nav iespējams salauzt un iznīdēt. Filma, kas jāredz, lai mēs nezaudētu vēsturisko atmiņu,» skaidroja Rietuma.

Filmā «Melānijas hronika» piedalās latviešu aktrises Lilita Ozoliņa, Guna Zariņa, Maija Doveika, Baiba Broka. Galvenajai lomai izvēlēta viena no mūsdienu labākajām savas paaudzes šveiciešu aktrisēm - Sabīne Timoteo. Melānijas dēlu atveido Edvīns Mekšs no Ludzas.

Kairiša filma ir ne vien nozīmīga Latvijas vēstures posma un latviešu autobiogrāfiskās literatūras ekranizējums, bet arī būtisks darbs Latvijas kino, jo kā liela mēroga darbs tas var potenciāli piesaistīt jauniešus un izraisīt starptautisku interesi par maz izzinātu Eiropas vēstures posmu - staļinisma represijām un Baltijas tautu deportācijām.

Filma uzņemta pēc rakstnieces Melānijas Vanagas atmiņu romāna «Veļupes krastā» motīviem, turklāt tā ir Latvijas, Čehijas un Somijas kopprodukcija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu