Filmas «Nameja gredzens» pēcapstrādei nepieciešami papildu 700 000 eiro

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Filmas «Nameja gredzens» pēcapstrādei un atsevišķu ainu piefilmējumiem nepieciešami papildu 700 000 eiro, teica filmas izpildproducente Aija Ansone. Viņa pastāstīja, ka ir veikta filmas pamata filmēšana, taču atsevišķi ainu piefilmējumi paredzēti arī 2017.gada pavasarī, bet patlaban notiek filmas montāža.

«Papildu finansējums nepieciešams, lai nodrošinātu filmēšanas posmu 2017.gada pavasarī un veiktu filmas pēcapstrādi - skaņošanu, mūziku, krāsu korekciju un digitālo vizuālo efektu izstrādi, kas mūsdienās ir ļoti svarīgi šāda stila filmām,» skaidroja Ansone.

Vienlaikus viņa norādīja, ka Nacionālā kino centra (NKC) piešķirtais finansējums 700 000 eiro apmērā izlietots tērpu izveidei un filmēšanas procesa nodrošināšanai.

NKC vadītāja vietnieks Uldis Dimiševskis aģentūrai LETA pavēstīja, ka, ņemot vērā filmas vēsturisko sižetu, filmas kopējās izmaksas viennozīmīgi pārsniedz NKC piešķirtā finansējuma apmēru.

Ansone norādīja, ka filmas «Nameja gredzens» kopējā tāme ir 2 015 119 eiro.

Jau ziņots, ka priekšlikumos par papildu izdevumiem nākamā gada budžetā Saeimas visu koalīcijas frakciju pārstāvji mudināja kinofilmas «Nameja gredzens» uzņemšanai piešķirt 300 000 eiro.

Filma «Nameja gredzens» būs vēsturisks vikingu stila stāsts par senajām zemgaļu brīvības cīņām 13.gadsimtā un leģendas par Nameja gredzenu rašanos. Tās uzņemšana sākta pagājušā gada rudenī. Tad kopā ar kaskadieru grupu tapa atsevišķu kauju inscenējumi. Filmas «Nameja gredzens» filmēšanas procesa tālākie posmi norisināsies šī gada augustā un septembrī.

Filmas «Nameja gredzens» režisors ir Aigars Grauba un producents - Andrejs Ēķis. Filma top ar Nacionālā kino centra atbalstu sadarbībā ar Lielbritānijas kinoizplatīšanas kompāniju «Kaleidoskops» un Kauņas kinostudiju. Filmas producente ir SIA «Platforma».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu