Filmas «Jelgava 94» filmēšanu plāno sākt nākamgad

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Jurjāns

Filmas «Jelgava 94» veidotāji plāno sākt filmēšanu 2017.gadā, pavēstīja Jura Podnieka studijas vadītāja Antra Cilinska.

Viņa norādīja, ka darbs pie filmas «Jelgava 94» virzās uz priekšu. «Šobrīd cītīgi strādājam pie scenārija, lai 2017.gadā varētu piedalīties Nacionālā kino centra konkursā, un, cerams, 2017.gadā varēsim uzsākt filmēšanu,» skaidroja Cilinska.

Jau ziņots, ka iecerēts uzņemt spēlfilmu «Jelgava 94», kurai par pamatu tiks ņemts rakstnieka Jāņa Joņeva popularitāti iemantojušais romāns «Jelgava 94».

Filmas režisors ir Jānis Ābele, filmu paredzēts veidot studijā «Jura Podnieka studija», bet filmas producente ir Antra Cilinska.

Filmas vajadzībām jau tiek meklēti aktieri. Kā liecina aktieru atlases aģentūras «Casting Bridge» informācija, filmas vajadzībām tiek meklēti aktieri, kas atveidotu Nāves un Zombja lomu. Par atbilstošiem lomām tiks uzskatīti puiši vecumā līdz 20 gadiem ar gariem matiem un metālmūzikas mīlētāji.

Joņeva romāns «Jelgava 94» apgādā «Mansards» klajā nāca 2013.gada pavasarī. Romānā vēstīts par pusaudžu dzīvi, alternatīvo kultūru un sevis meklējumiem pagājušā gadsimta 90.gados. Romāns ir par jaunu cilvēku vēlmi un centieniem nostāties pretī ierastajai pasaules kārtībai, atšķirties no citiem, meklēt savu ceļu. Joņevs dzimis 1980.gadā. «Jelgava 94» ir viņa pirmā grāmata.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu