«Nameja gredzena» veidotāji pārliecināti, ka finansējumu izdosies piesaistīt

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Filmas «Nameja gredzens» veidotāji ir pārliecināti, ka visu nepieciešamo finansējumu filmas pabeigšanai izdosies piesaistīt un tā paredzētajā termiņā - 2017.gada nogalē - iznāks uz ekrāniem, pauda filmas izpildproducente Aija Ansone.

Pēc Ansones stāstītā, filmas veidotāji darbojas pēc jau iepriekš apstiprināta filmas finansēšanas plāna. «Finansējuma piesaiste pakāpeniski visu projekta laiku ir pašsaprotama tik lieliem projektiem kā šis. Tā esam rīkojušies, veidojot visas savas līdzšinējās filmas, tā darām arī šobrīd,» norādīja Ansone.

Nacionālais kino centrs finansē projektus ierobežotā apmērā, un ar to nākas rēķināties. Filmu uzņēmējiem atliek izvēle - vai veidot mazbudžeta filmas, vai pašiem rūpēties par finansējuma piesaisti. «Producentu uzdevums ir pārliecināt, aizraut, ieinteresēt iespējamos finansētājus, lai filmu varētu uzņemt. Mēs to zinām un rēķināmies, tāpēc finansējuma piesaiste projektam nav nekas neparasts. Filmu jau atbalstījuši vairāki uzņēmumi un privātpersonas - gan atvēlot finansējumu, gan palīdzot veikt nepieciešamos darbus,» stāstīja Ansone.

Tā kā filma būs patriotisks stāsts, kura uzdevums ir iedvesmot un likt lepoties ar Latviju, filmas veidotāji vērsušies pēc atbalsta arī pie Saeimas deputātiem, un patlaban tiek gaidīta viņu atbilde.

Tāpat notiek sarunas ar vairākiem uzņēmumiem, privātpersonām, fondiem un filmu izplatītājiem par finansējuma piesaistīšanu. «Mums ir labas iestrādes, un šobrīd sagatavošanā ir vairāki līgumi. Dodamies arī uz starptautiskiem filmu tirgiem un prezentējam savu projektu, lai piesaistītu finansējumu un ieinteresētu sadarbības partnerus,» informēja Ansone.

Jau ziņots, ka filmas «Nameja gredzens» pēcapstrādei un atsevišķu ainu piefilmējumiem nepieciešami papildu 700 000 eiro. «Papildu finansējums nepieciešams, lai nodrošinātu filmēšanas posmu 2017.gada pavasarī un veiktu filmas pēcapstrādi - skaņošanu, mūziku, krāsu korekciju un digitālo vizuālo efektu izstrādi, kas mūsdienās ir ļoti svarīgi šāda stila filmām,» skaidroja Ansone.

Tāpat ziņots, ka priekšlikumos par papildu izdevumiem nākamā gada budžetā Saeimas visu koalīcijas frakciju pārstāvji mudināja kinofilmas «Nameja gredzens» uzņemšanai piešķirt 300 000 eiro.

Filma «Nameja gredzens» būs vēsturisks vikingu stila stāsts par senajām zemgaļu brīvības cīņām 13.gadsimtā un leģendas par Nameja gredzenu rašanos. Tās uzņemšana sākta pagājušā gada rudenī. Tad kopā ar kaskadieru grupu tapa atsevišķu kauju inscenējumi.

Filmas «Nameja gredzens» režisors ir Aigars Grauba un producents - Andrejs Ēķis. Filma top ar Nacionālā kino centra atbalstu sadarbībā ar Lielbritānijas kinoizplatīšanas kompāniju «Kaleidoskops» un Kauņas kinostudiju. Filmas producente ir SIA «Platforma».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu