Harija Potera autoru komanda sāk ar 75 miljoniem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Fantāzijas filma «Fantastiskās būtnes - un kur tās meklēt» («Fantastic Beasts and Where to Find Them»), kuras scenāriju sarakstījusi Harija Potera autore, britu rakstniece Dž.K.Roulinga, savukārt tās režisors ir Potera sāgas pēdējo četru daļu režisors Deivids Jeits, iekarojusi Ziemeļamerikas kinoteātrus.

Nedēļas griezumā filma «Fantastiskās būtnes - un kur tās meklēt» iekasējusi 75 miljonus dolāru, kas nesasniedz nevienas Harija Potera sērijas filmas panākumus, taču ir gana iespaidīgs rezultāts.

Filmā notikumi notiek 70 gadus pirms Harija Potera aizraujošajiem un maģiskajiem notikumiem Cūkkārpas Raganības un burvestību arodskolā. Darbības vieta no Anglijas ir pārcelta uz 20. gadsimta sākuma Ņujorku, kur mudž no burvjiem un citām neparastām būtnēm. Tas tāpēc, ka savas muļķības dēļ vientiesis Jakobs atvēra kāda burvja čemodānu un izlaida brīvībā visus tajā sakrātos mošķus un citas dīvainas radības. Ceļojums šajā pārsteidzošajā pasaulē ikvienam ļauj vēl labāk iepazīt burvju neierobežotās spējas un ieraudzīt pasauli no jauna.

Rakstniece Dž.K.Roulinga uzsver, ka, par spīti varoņu saistībai ar Cūkkārpas Raganības un burvestību arodskolu, filmu «Fantastiskās būtnes - un kur tās meklēt» nevajag uztvert kā vēl vienu Harija Potera kino sēriju. «Šis stāsts ir kā padziļināts kurss manis radītajā burvju un raganu pasaulē. Tas atklāj vēl dziļākus burvestību slāņus un ir balstīts uz grāmatu, no kuras Harijs Poters un viņa klasesbiedri mācījās Cūkkārpas Raganības un burvestību arodskolā,» uzsver Dž.K.Roulinga.

Tikmēr filmas «Fantastiskās būtnes - un kur tās meklēt» režisors Deivids Jeits apgalvo, ka viņu šajā jaunākajā sadarbībā ar Potera sāgas autori fascinē tas, ka šoreiz nevienam kinoskatītājam nebūs priekšstata par to, kā jāizskatās scenārijā ietvertajiem burvjiem un citām neparastām būtnēm. «Šis ir pirmais Dž.K.Roulingas sarakstītais scenārijs tikai kino vajadzībām, proti, tam nav apakšā konkrētas grāmatas. Tieši tāpēc mēs skatītājiem varam atklāt pavisam jaunu burvju un raganu pasauli,» atklāj Deivids Jeits.

Fantāzijas kino stāstā galvenās lomas atveido tādas spilgtas kino personības kā Edijs Redmeins, Kolins Farels, Ezra Millers un Zoja Krevica.

Edijs Redmeins un Ketrīna Vaterstone (Katherine Waterston) filmā "Fantastic Beasts and Where to Find Them"
Edijs Redmeins un Ketrīna Vaterstone (Katherine Waterston) filmā "Fantastic Beasts and Where to Find Them" Foto: publicitātes

2. vietā ar 17,7 miljoniem Benedikts Kamberbačs (Benedict Cumberbatch) un viņa filma «Doctor Strange» («Doktors Streindžs»). Filma visā pasaulē jau iekasējusi 570 miljonus un drīz apsteigs «Dzelzs vīra» panākumus - 585 miljonus.

3. vietā ar 17,5 miljoniem animācijas filma «Trolls», kurā varoņu balsis ierunājuši Džastins Timberleiks (Justin Timberlake) un Anna Kendrika (Anna Kendrick). «Šreka» veidotāju radītā krāsainā animācijas filma stāsta par aizraujošu ceļojumu, kurš aizvedīs troļļu meiteni Popiju tālu prom no viņai ierastās pasaules un liks apvienot spēkus ar visdrūmāko no troļļiem vārdā Zars. Viņai ir jāizglābj draugi no Karaļa Skrimšļa vecākā un viņam padoto bergenu ķetnām. Popijas neticamie piedzīvojumi būs sagatavojuši viņai īstus pārbaudījumus.

4. vietā citplanētiešu iebrukums filmā «Atnācēji» («Arrival»).

Fantastikas trilleris «Atnācēji» vēsta par dienu, kad mūsu civilizāciju apciemo mistiski kosmosa kuģi. Daudzu valstu valdības nekavējoties izveido elitāras ekspertu komandas, kuru uzdevums ir noskaidrot atnācēju vizītes mērķi. Amerikas Savienoto Valstu ekspertu grupu vada valodniece un komunikācijas speciāliste Luisa Benksa. Tiesa, notikumi attīstās ļoti strauji un cilvēce jau ir uz globāla kara robežas. Luisai vēl nepieredzētas spriedzes apstākļos nākas darīt visu, ko vien viņa spēj, lai novērstu katastrofu un atrastu atbildi uz jautājumu, kāpēc svešinieki ir ieradušies šeit.

Filmas «Atnācēji» autors ir viens no mūsdienu Holivudas oriģinālākajiem režisoriem Denī Vilnēvs. Viņa kontā jau ir tādi provokatīvi kino darbi kā «Ienaidnieks», «Gūstekņi» un «Sicario». Tajos grandiozā Holivudas kino estētika un A-klases aktieri organiski mijas ar šim režisoram tik ļoti raksturīgo autorkino rokrakstu.

Arī šajā reizē provokatīvajam režisoram jāvārdu ir teikuši spoži Holivudas aktieri, tai skaitā vairākkārtējie «Oskara» balvas nominanti Emija Adamsa un Džeremijs Reners.

«Atnācēji» («Arrival»)
«Atnācēji» («Arrival») Foto: Kadrs no filmas

Ziemassvētku komēdija «Almost Christmas» numur 5, bet 7. vietā jaunums - pusaudžu filma «The Edge of Seventeen» ar Heiliju Stainfeldu galvenajā lomā.

Foto: publicitātes

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu