Pāvests tiksies ar Skorsēzi, kas uzfilmējis lenti par jezuītu misionāriem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Pāvests Francisks trešdien pieņems privātā audiencē amerikāņu režisoru Mārtinu Skorsēzi, kura jaunākā filma šonedēļ debitē Vatikānā un vēsta par jezuītu misionāriem 17. gadsimta Japānā.

Skorsēzes filma «Silence» («Kusums») ir japāņu rakstnieka Šusaku Endo tāda paša nosaukuma romāna ekranizācija.

Kinolente stāsta par diviem jezuītu misionāriem un viņu ceļojumu uz Japānu, meklējot savu mentoru, kurš noklīdis no ticīgo ceļa.

Jezuītu ordenis filmas veidotājiem deva piekļuvi saviem arhīviem.

Kinolentē tēlo īru aktieris Līems Nīsons (Liam Neeson), Endrjū Gārfīlds (Andrew Garfield), kura slavenākā loma ir filmā «The Amazing Spider-Man» («Apbrīnojamais Zirnekļcilvēks») un Ādams Draivers.

Foto: Kadrs no filmas

Francisks, kurš pats pieder jezuītu ordenim, jaunībā arī vēlējās kļūt par misionāru Japānā, bet vājā veselība liedza viņam piepildīt šo sapni.

Skorsēzes slavenāko filmu vidū ir kinolentes «Taxi Driver» («Taksists»), «Goodfellas» («Labie puiši»), «Raging Bull» («Satrakotais vērsis»), kā arī 1988. gadā tapusī drāma «The Last Temptation Of Christ» («Kristus pēdējais kārdinājums»), kas izraisīja pretrunīgus vērtējumus un protestus seksuāli atklātā satura dēļ.

«Silence» ASV pirmizrādi piedzīvos 23. decembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu