Aktualizēs jautājumu par finansējumu kino nozarei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Kultūras ministrija (KM) nākamā gada budžetā aktualizēs jautājumu par finansējumu kino nozarei, informē KM sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Bērziņa-Bebriša.

KM valsts sekretāra vietnieces kultūrpolitikas jautājumos Dace Vilsone, norādīja, ka ministrija apzinās, ka kino nozares budžets ir nepietiekams. «Tāpēc, gatavojot nākamā gada budžeta ietvaru, KM aktualizēs arī šo jautājumu,» norādīja Vilsone.

Pēc viņas paustā KM cer, ka, izmantojot Latvijas valsts simtgades svētku programmas finansējumu, kino nozares profesionāļiem izdosies apliecināt savas spējas un palielināt perspektīvā līdzdalību kopražojuma filmās.

Jau ziņots, ka Nacionālā kino centra (NKC) vadītāja Dita Rietuma pauda, ka kino nozarē pēc 2019.gada, kad pienāks programmas «Latvijas filmas Latvijas simtgadei» beigas, gaidāms kritums.

Rietuma norādīja, ka līdz ar to pastāv bažas par kino nozari pēc 2019.gada. «Nenoliedzami pēc šī nebijušā pacēluma, pēc nebijušās ražošanas un radošās intensitātes draud kritums, jo pamatbudžets filmu ražošanai diemžēl ir niecīgs - tas nesasniedz pat miljonu eiro,» sacīja Rietuma.

Pēc viņas paustā, NKC uzdevums ir pārliecināt atbildīgās instances, ka pēc simtgades programmas beigām ir nepieciešami lielāki budžeta līdzekļi kino nozarei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu