Holivudas spīdeklim Kērkam Daglasam aprit 100 gadi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Leģendārajam amerikāņu kinoaktierim Kērkam Daglasam (Kirk Douglas) piektdien aprit 100 gadi. Viņš gan atzīst, ka jūtas «vientuļš», jo vairums viņa Holivudas draugu jau aizgājuši mūžībā. Runājot ar žurnālu «Variety», filmas «Spartacus» zvaigzne sacīja: «Es tagad esmu 100 gadus vecs. Es lasu par Holivudu, un es nezinu šos cilvēkus. Kur ir Bērts [Lankesters]? Kur ir Lorenss Olivjē? Viņi visi ir aizgājuši. Man viņu trūkst. Es jūtos vientuļš.»

1991. gadā Daglass cieta helikoptera katastrofā, kurā dzīvību zaudēja divi cilvēki, bet viņš pats guva mugurkaula traumu. Aktierim 1996. gadā bija trieka, un tās rezultātā cietušas viņa runas spējas.

«Variety» atklāj, ka aktieris pārtraucis interviju, lai atvainotos par savu lēno runu, un sacījis: «Es ceru, ka jūs mani saprotat, jo es mēdzu runāt daudz labāk, nekā tas ir tagad.»

Vēl 2011. gadā intervijā filmas «Paths of Glory» aktieris sacīja, ka «nedomā par nāvi» un ka koncentrē savu enerģiju uz «rakstīšanu».

Toreiz viņš atzina:

«Es nedomāju par nāvi, es domāju par dzīvi. Kopš triekā cieta manas runas spējas, es rakstu arvien vairāk.»

Filmas «Lonely Are the Brave» zvaigzne arī tuvākajā laikā neplāno padoties, sakot, ka nākamo lielās robežšķirtnes interviju sniegs, kad viņam «būs 200».

«Man nelikās, ka tad, kad es būšu sasniedzis 100 gadu vecumu, es sniegšu intervijas. Man šķita, ka tad es jau atpūtīšos, un es sniedzu vairāk interviju, nekā es to mēdzu darīt agrāk.»

«Tomēr man šķiet, ka tagad man ir laiks atpūsties. Mēs darīsim to atkal, kad man būs 200.»

Kērks Duglass 1959. gada filmā "Spartaks"
Kērks Duglass 1959. gada filmā "Spartaks" Foto: Reuters/ScanPix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu