«Rogue One: Zvaigžņu karu stāsts» trešo nedēļu nr. 1!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ziemeļamerikas kinoteātros jau trešo nedēļu pēc kārtas 1. vietā zinātniskā fantastikas filma «Rogue One: A Star Wars Story» («Rogue One: Zvaigžņu karu stāsts»). Tā ir «Star Wars» («Zvaigžņu karu») sērijai radniecīgā filma, kas iznāk ārpus galvenās triloģijas.

Nedēļas griezumā filma iekasējusi 50 miljonus dolāru, kopumā sasniedzot jau 400 miljonu atzīmi.

Režisora Gareta Edvardsa veidotajā kinolentē piedalās tādi aktieri kā Forests Vitakers un Mads Mikelsens. Galveno lomu filmā spēlē Felisita Džonsa. Filmas notikumi risinās pirms oriģinālās triloģijas, kuras pirmā daļa iznāca 1977. gadā.

2. vietā animācijas filma «Dziedi!» (Sing) ar 41,4 miljoniem. Filmā skan 85 pasaulslavenas dziesmas, un tas ir filmu «Nejaukais es» un «Minioni» autoru jaunais darbs.

Tikmēr 3. vietā zinātniskās fantastikas trilleris «Pasažieri» («Passengers»), kurā galvenās lomas atveido Holivudas jaunās paaudzes populārākie aktieri – Kriss Prats un Dženifera Lorensa. Iekasēti 16,1 miljons. Kopumā divās nedēļās vien 61,4 miljoni, kas pagaidām nenosedz filmas izdevumus - 110 miljonus.

Trilleris «Pasažieri» vēsta par iespaidīgu kosmosa kuģi ar tūkstošiem pasažieru, kuri ir iegremdēti mākslīgajā miegā, lai pēc neticami gara ceļa tiktu pamodināti uz citas planētas un kļūtu par tās apdzīvotājiem. Sistēmas kļūdas dēļ divi šīs vērienīgās misijas pasažieri – vīrietis un sieviete – pamostas ātrāk. Viņi nonāk neapskaužamā situācijā, jo līdz ceļojuma galapunktam jālido vēl 90 gadi. Samierinājušies ar faktu, ka turpmākā dzīve jāpavada divatā milzīgajā kosmosa kuģī, abi satuvinās. Pēkšņi ierasto ritmu izjauc fakts, ka kuģim draud briesmas. Tagad vienīgi abu neguļošo misijas dalībnieku spēkos ir izglābt pašiem sevi un visus pārējos pasažierus.

Dženifera Lorensa (Jennifer Lawrence) kosmosa trillera «Pasažieri» («Passengers») pirmizrādē
Dženifera Lorensa (Jennifer Lawrence) kosmosa trillera «Pasažieri» («Passengers») pirmizrādē Foto: REUTERS/Scanpix

Arī videospēļu franšīzes «Assassin's Creed» kino adaptācija, kuras budžets ir 125 miljoni, startējusi ne pārāk veiksmīgi. Šonedēļ tikai 8 miljoni, un kopumā divās nedēļās vien 41 miljons.

Filmā galveno lomu atveido vācu un īru izcelsmes aktieris Maikls Fasbenders (Michael Fassbender). Aktieris ir arī viens no filmas producentiem.

«Assassin's Creed» ir viena no finansiāli veiksmīgākajām videospēlēm pašlaik iznākušajām konsolēm. Līdz šim pārdoti vairāk nekā 30 miljoni spēles kopiju. Spēlē stāstīts par algotu slepkavu dzimtas konfliktu ar templiešu ordeņa bruņiniekiem. Tajā apvienoti gan vēstures, gan zinātniskās fantastikas elementi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu