Simtgades filmas «Turpinājums» pirmizrāde plānota nākamā gada janvārī

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Programmas «Latvijas filmas Latvijas simtgadei» ietvaros topošās režisora Ivara Selecka dokumentālās filmas «Turpinājums» pirmizrāde plānota nākamā gada janvārī, pavēstīja Nacionālā Kino centra (NKC) vecākā referente ražošanas jautājumos Zanda Dūdiņa.

Režisors un viņa komanda patlaban filmē stāsta varoņus, un filmēšanu plānots beigt maijā.

Filma ir par septiņiem bērniem, kas septiņās dažādās Latvijas vietās sāk iet skolā, turklāt neviens nezina, kas notiks tālāk. Iecerēts, ka filma turpināsies ik pēc septiņiem gadiem, katrreiz jaunam režisoram fiksējot šo septiņu bērnu dzīves pavērsienus un līdz ar to arī visas valsts ceļu uz nākotni, liecina NKC informācija.

Dokumentālās filmas projekta «Turpinājums» mērķis ir tvert valsts likteni caur bērnu acīm, kā arī novērot to, kā situācija valstī veido bērnu likteņus.

Pirmā filma, kura veidota divu gadu garumā, iezīmēs izejas punktu, sekojot septiņiem bērniem. Nākamās cikla filmas tiks uzņemtas pēc septiņiem, četrpadsmit un vairāk gadiem. Tās fiksēs, kā bērnu dzīves veidojas mijiedarbībā ar valstiskiem un sabiedriskiem procesiem, kā arī izmantos ilgstošā novērojuma metodi, ar kuras palīdzību iespējams tvert ne tikai esošo, bet arī topošo Latviju.

Dūdiņa informēja, ka plānotais filmas finansējums ir 318 766 eiro, tostarp NKC kopējais finansējums filmas tapšanai - 222 000 eiro.

Filmas režisors ir Seleckis, scenārija autore - Dace Dzenovska, operators - Valdis Celmiņš, savukārt producente - Antra Gaile. Filma tapusi studijā «Mistrus Media».

Kā atzīmē NKC, režisors Seleckis ir viens no Latvijas dokumentālā kino klasiķiem, kā arī leģendārās Rīgas poētiskā dokumentālā kino skolas pamatlicējiem.

Seleckis ieguva pārtikas tehnologa izglītību, taču 1958.gadā sāka strādāt Rīgas kinostudijā par operatora asistentu un 1966.gadā ieguva kinooperatora izglītību Maskavas kinoinstitūtā. 1968.gadā viņš debitēja kā dokumentālā kino režisors.

Liela daļa no Selecka filmām ir pieskaitāmas Latvijas kinovēstures zelta fondam, viņa 1988.gada filma «Šķērsiela» ir saņēmusi trīs prestižākās balvas pasaulē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu