Kinoteātros: Iedvesmojošs kino stāsts visai ģimenei

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Jau šajā piektdienā, 20. janvārī, Latvijas kinoteātros pirmizrādi piedzīvos visu ģimeni uzrunājoša animācijas filma «Balerīna» («Ballerina»). Īpaši aizraujoša tā šķitīs meitenēm, kuras dienu dienā sapņo par baleta puantēm un dejotājas karjeru.

Sirsnīgā, latviski dublētā animācijas filma «Balerīna» vēsta par kādu bāreni, kuras bērnība paiet laukos nabadzīgos apstākļos un kuras lielā aizraušanās ir dejošana. Kādu dienu talantīgā meitene kopā ar savu labāko draugu Viktoru, kurš, starp citu, ikvienu pārsteidz ar savu izgudrotāja talantu, izdomā neprātīgu plānu, kā nokļūt Parīzē. Pilsēta, kura vilina ar savu maģiskumu un spožumu, sagaida abus piedzīvojumu meklētājus ar sirdsgudrām dzīves mācībām. Par spīti grūtībām un pārbaudījumiem, apņēmīgā meitene dara visu, lai sasniegtu savu visneprātīgāko sapni – kļūtu par balerīnu un spožāko zvaigzni Parīzes operā, savukārt zēna plašā iztēle nes viņu aizvien tuvāk slavena izgudrotāja karjerai.

Animētais kino stāsts «Balerīna» ir Francijas un Kanādas kopražojums, kurš citu animēto darbu vidū īpaši izceļas ar savu izcilo muzikālo vēstījumu. Tā autors ir slavenais vācu komponists Klauss Baldelts, kurš kopā ar ģeniālo komponistu Hansu Cimmeru ir strādājis pie tādu leģendāru mākslas filmu kā «Karību jūras pirāti», «Gladiators» un «Šaurā sārtā līnija» skaņu celiņiem.

Kino kritiķi izsakās atzinīgi, ka animācijas filma «Balerīna» ir skaisti emocionāls un dzīves gudrs stāsts, kurā sev aktuālus jautājumus un atbildes var ieraudzīt gan bērni, gan pieaugušie. Turklāt tas tiek vēstīts valdzinošā 19. gadsimta Parīzes atmosfērā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu