Kino viena no 2016. gada labākajām filmām - «Mančestra pie jūras»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau nedēļu Latvijas kinoteātros kultūras gardēži var baudīt psiholoģisko drāmu «Mančestra pie jūras» («Manchester by the sea»). Filmas panākumu bilance ir ļoti iespaidīga. Neskaitāmām nominācijām kino festivālos tās galvenās lomas atveidotājs Keisijs Afleks tikko pievienoja arī prestižo «Zelta globuss» balvu.

Drāma «Mančestra pie jūras» ir talantīgā amerikāņu neatkarīgā kino režisora un scenārista Keneta Lonergena jaunākais darbs, kurš izceļas ar spēcīgu dramaturģisku pamatu un nevairīšanos no psiholoģiskās spriedzes elementiem. Filmas pamatā ir stāsts par jaunu vīrieti Lī, kuram pēkšņi nomirst brālis, atstājot Lī aizgādnībā savu dēlu. Traģiskais notikums liek atgriezties Lī dzimtajā mazpilsētā, kur ik solis atgādina par sāpīgiem pagātnes notikumiem. Emocionālu spriedzi šajā sajūtu un emociju kokteilī ienes arī Lī bijusī sieva, kuru atveido izcilā dramatiskā aktrise Mišela Viljamsa.

Kino kritiķi uzsver, ka režisora Keneta Lonergena radītā pasaule ir trausli skaista un daudzslāņaina, turklāt ar pamatīgu dziļuma un dramatisma devu. Savukārt statistika liecina, ka salīdzinoši īsā laika posmā drāma «Mančestra pie jūras» jau dažādos kino festivālos un konkursos ir saņēmusi 195 izcilības nominācijas un ieguvusi 94 balvas.

Foto: publicitātes

Galvenās lomas atveidotājs, aktieris Keisijs Afleks, kurš, starp citu, ir Holivudas superzvaigznes Bena Afleka brālis, filmas prezentācijas intervijās ir uzsvēris, kas drāmas «Mančestra pie jūras» scenārijs ir viens no spēcīgākajiem, ko viņš savā mūžā ir lasījis. «Es raudāju un smējos viscaur tam. Šajā stāstā un varoņos ir visa mūsu dzīve, sākot ar humoru, mīlestību un cerībām, beidzot ar nesaprašanos, sāpēm un traģēdiju. Patiesībā scenārijs pamatīgi paplosīja manu emocionālo balansu, taču man bija jāsavācas un jābūt aukstasinīgam,» filmas aizkulišu intervijās atklājis Keisijs Afleks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu